mulders-gm.nl

Meisje met de parel

PUBLICATIE DATUM april 2014
BESTANDSGROOTTE 5,24
ISBN 9789044970937
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Tracy Chevalier
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Meisje met de parel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tracy Chevalier. Lezen Meisje met de parel online is nu zo eenvoudig!

De zestienjarige Griet treedt als dienstmeisje in dienst bij de vermaarde schilder Johannes Vermeer. Het beeldschone, protestantse meisje weet al snel een plek te veroveren binnen de katholieke familie. De kunstenaar raakt in de loop der jaren steeds meer gecharmeerd van haar schoonheid, en besluit haar te schilderen. De groeiende intimiteit tussen hen veroorzaakt spanning en onrust in het geordende huishouden, tot ergernis van Vermeers eigenzinnige vrouw Catharina. Met een geweldig vermogen zich in te leven in het zeventiende-eeuwse Delft, vertelt Tracy Chevalier in Meisje met de parel het fictieve verhaal van een jonge vrouw die op de rand van haar volwassenheid een genie ontmoet.

...iden, een raam bedekken of als decoratief element dienen ... bol.com | Johannes Vermeer - Meisje met de parel - Poster 61 x 91.5 cm ... . Productinformatie Afmetingen: 180 cm x 40 cm (per paneel) Materiaal: Canvas - Gespannen op houten frame... Meisje met de parel (ook wel: Het Meisje van Vermeer) is een schilderij uit 1665-1667 van de Hollandse meester Johannes Vermeer. De laatste jaren is Meisje met de parel uitgegroeid tot het geliefdste schilderij van Vermeer. Het werk is in het bezit van het Mauritshuis in Den Haag. Canvas (materiaal) Hier trof je tot voor kort de websi ... De 37 beste afbeeldingen van Meisje met de parel in 2020 | Parels ... ... . Canvas (materiaal) Hier trof je tot voor kort de website van Froot, jouw dagelijkse bron voor inspiratie. Op zoek naar meer inspiratie? Laat je verrassen op de andere titels van Mediahuis Nederland zoals Dumpert, Manners, NSMBL, VROUW en Metro. 1. Meisje met de hotpants . Het 'Meisje met de parel' zoals je haar nog nooit eerder hebt gezien. Met All Stars, hotpants én een supergezond sapje. Een geweldige print die voor een prikkie te koop is bij online print-shop Junique. Lijstje erom en klaar! Als dat geen eyecatcher in huis is…...