mulders-gm.nl

Kleine encyclopedie van het Skutsjesilen

PUBLICATIE DATUM mei 2009
BESTANDSGROOTTE 12,56
ISBN 9789033008061
TAAL NEDERLAND
AUTEUR K. Jansma
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Kleine encyclopedie van het Skutsjesilen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K. Jansma. Lezen Kleine encyclopedie van het Skutsjesilen online is nu zo eenvoudig!

Skûtsjesilen is een sport vol mysterie. Zelfs kenners en vaste toeschouwers vragen zich geregeld af wat er op het water gebeurt. Trouwens, wat zijn nu eigenlijk skûtsjes? En aan welke regels moeten de deelnemers zich houden. Het leven wordt zoveel leuker als je alles begrijpt. In de Kleine Skûtsje - encyclopedie worden alle gangbare termen uitgelegd. In Nederlands en Fries, en soms omgekeerd. Met honderden instructieve of gewone mooie illustraties. De trefwoorden zijn geordend in twee delen. Deel 1 gaat over het skûtsje en leven en werk van de oude zeilschippers. In Deel 2 worden de zaken betreffende het wedstrijdzeilen bij SKS en IFKS beschreven. Duizenden woorden en namen passeren de revue. Van aan de wind tot zwaardloper en van Amels tot Zwerver. Kortom: een onmiskenbaar naslagwerk voor wie er echt wil genieten.

...Tweedehands. 11,89. Verkoop door De Jong Boeken ... bol.com | Het skûtsjesilen, Gosse Blom | 9789056152314 ... ... . In winkelwagen Advertentie. Advertentie Service & contact Snel regelen in je account. Kleine Encyclopedie van het Skûtsjesilen alle gangbare termen, illustraties, het skûtsje, leven en werk van schippers, het wedstrijdzeilen bij SKS en IFKS Jansma, Klaas - null - Veilig en direct bestellen via dé Belgische boekenmarktplaats 🇧 🇪 De keuze van duizenden boekverkopers 🎩 De SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) organiseert de belangrijkste zeilwedstrijd van skûtsjes in Friesland. Klassementen, verslagen, informatie over de d ... Kleine encyclopedie van het skutsjesilen - paperback - K ... ... . Klassementen, verslagen, informatie over de deelnemers, historie en meer. Fnac: Kleine encyclopedie van het skutsjesilen, K., Klaas Jansma". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Een skûtsje (Fries voor 'schuitje') is een houten of stalen Friese tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland.Afhankelijk van het seizoen vervoerden ze mest, terpaarde, aardappelen en andere bulkgoederen.De schipper en zijn gezin woonden aan boord van het skûtsje. Deze zeilschepen werden vanaf de 18e eeuw gebouwd tot circa 1930.De lengte bedraagt 12 tot 20 m. Skutsje.nl Het overzicht van het skûtsjesilen in Fryslân met altijd het laatste nieuws. Wedstrijddata SKS kampioenschap 2020. Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 17:32 uur. Het SKS kampioenschap 2020 zal worden gehouden van zaterdag 18 juli t/m vrijdag 31 juli.. Volgens traditie is het SKS skûtsjesilen in de eerste twee weken van de noordelijke bouwvak. Dat hele traject kost slechts 'enkele seconden'. Razend snel dus. Op onze website (www.skutsjesilen.nl) krijgt u vervolgens een link en als u daarop klikt opent zich de wedstrijd welke u live en ook nadien nog kunt bekijken. Binnenkort volgt hier de link van het SKS kampioenschap 2018. naar boven De vereniging Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS) is op 19 december 1981 opgericht door Chris (Kicky) van den Berg († 2015), Gerrit Roosjen en Yde Schakel in café De Hinde te Hindeloopen.. Klassen. Van 1982-1984 werd er maar in één klasse gezeild waarin alle skûtsjes deelnamen. In 1985 kwam de B-klasse erbij. Ook het systeem van promotie/degradatie werd ingevoerd, de ... Het was helder: het kampioenschap van de SKS kan voor het eerst in het 75-jarig bestaan van de vereniging niet doorgaan. Dit is een hard gelag voor een ieder die zich inzet voor onze vereniging maar zoals onze minister-president al aangaf; een te snelle versoepeling van de maatregelen vergroot de kans op een tweede uitbraak van het coronavirus met een nog grotere impact tot gevolg. Buy Kleine Encyclopedie van het Skutsjesilen 2010 01 by Jansma, K., Hoop, J. De (ISBN: 9789077948453) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Wedstrijddat...