mulders-gm.nl

Rottumerplaat

PUBLICATIE DATUM januari 2020
BESTANDSGROOTTE 11,88
ISBN 9789045030203
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Barwolt Ebbinge
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Rottumerplaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Barwolt Ebbinge. Lezen Rottumerplaat online is nu zo eenvoudig!

In "Rottumerplaat' beschrijft Barwolt Ebbinge zijn bezoeken aan dit natuurreservaat zo nauwgezet en levendig, dat het lijkt alsof je zélf voet zet op dit verboden eiland. Hoewel Rottumerplaat niet in het beroemde ezelsbruggetje TVTAS voorkomt, is "Plaat', zoals het eiland ook wel liefkozend genoemd wordt, voor velen geen onbekend stukje Nederland. In de jaren zeventig van de vorige eeuw zaten Godfried Bomans en Jan Wolkers er elk een week lang alleen: voor beiden een indrukwekkende ervaring, die ze echter totaal verschillend beleefden. En voor veel natuurliefhebbers is Rottumerplaat een verboden vogelparadijs: niemand mag er komen, behalve een handvol, door Staatsbosbeheer aangestelde vogelwachters. Barwolt Ebbinge was jarenlang een van hen. Samen met zijn vrouw Doortje Dallmeijer verbleef hij regelmatig, maanden achtereen, op Rottumerplaat om broedvogels, doortrekkers en wintergasten te tellen.

...westplaat toegekend kreeg, mogelijk als vernoeming naar het dorp Rottum, maar mogelijk ook naar Beschrijving ... Koopwoningen Rottumerplaat, Zwolle - Huizen te koop in ... ... . Ten noorden grenst het eiland aan de Noordzee en ten zuiden aan de Waddenzee.Ten westen ligt Rottumerplaat en ten oosten Borkum.Het eiland is, samen met Rottumerplaat en de Zuiderduintjes (een klein resteilandje ten zuiden van Rottumeroog), beschermd natuurgebied en valt onder de strengste wettelijke bepalingen van de Natuurbeschermingswet (artikel 17). Rottumerplaat Adres: Maarten Toonder Senior-pad 1 Postcode en plaats: Rottum Provincie: Waddeneilanden Bez ... Geschiedenis van Rottumerplaat en Rottumeroog | IsGeschiedenis ... . Rottumerplaat Adres: Maarten Toonder Senior-pad 1 Postcode en plaats: Rottum Provincie: Waddeneilanden Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 6 uur. Bezoekers zijn op Rottumerplaat niet welkom. Alleen met een speciale ontheffing krijg je toegang tot het eiland. In het broedseizoen houden vogelwachters een oogje in het zeil. Onderweg kom je langs Rottumerplaat, waar regelmatig een grote groep zeehonden ligt. Op een onbewoond eiland! Bij Rottumeroog ga je van boord. Door het lage water loop je naar het wad en vervolgens ga je wadlopend v...