mulders-gm.nl

Aandacht

PUBLICATIE DATUM 2010-08-01
BESTANDSGROOTTE 6,43
ISBN 9789049103651
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Sjoukje van de Kolk
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Aandacht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sjoukje van de Kolk. Lezen Aandacht online is nu zo eenvoudig!

Aandacht is het toverwoord van onze tijd. Aandacht geeft rust in een snel leven. Het helpt om in het hier en nu te blijven. Aandacht verbindt mensen met elkaar en hun omgeving. Maar wie kan nog aandacht geven en aandachtig leven in onze jachtige 24-uurs maatschappij, met een toenemende individualisering en een overvloed aan prikkels? Aandachtsschaarste is het resultaat. Hoe is dat ontstaan, wat zijn de gevolgen en hoe leren we er anders mee om te gaan?

...s naar kijken en men kijkt hier dan ook naar ... Welkom en maak kennis - Martin Heinhuis • Business ... ... . Recent onderzoek heeft aangetoond dat bij vrijwillige aandacht top-down mechanismes betrokken zijn (Moore, 2006). Aandacht heeft ook een spiritueel aspect. Aandacht is het volledige spectrum van ons ZIJN ervaren. Juist door onze aandacht te richten ontstaat er ruimte om het gehele 'plaatje' te zien. Er ontstaat rust en een natuurlijke wijsheid, waarin er open aandacht is voor het grotere geheel, terwijl toch elk detail zichtbaar is. Betekenis 'aandacht' Je hebt gezocht op he ... Nieuwe richtlijn huisartsen: meer aandacht voor ... ... . Betekenis 'aandacht' Je hebt gezocht op het woord: aandacht. aa n·dacht (de; v(m)) 1 oplettendheid, belangstelling: de aandacht trekken opvallen; de aandacht vestigen op. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis. TMI: Aandacht constateert dat onze aandacht steeds gefragmenteerder is, maar heeft daar verder geen mening over. We willen alleen laten zien hoe je aandacht getrokken wordt, maar gaan je niet helpen om je leven weer zin te geven. Dat doe je zelf maar. Waar andere documentaires wijselijk stoppen, gaat TMI verder. Aandacht is een lastig begrip, er is geen duidelijke definitie voor. Toch is wel duidelijk dat tien tot vijftien procent van de bevolking aandachtsproblemen vertoont. Mensen die moeite hebben met het vasthouden van aandacht kunnen ADHD hebben, maar dit hoeft niet het geval te zijn....