mulders-gm.nl

Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen

PUBLICATIE DATUM december 2017
BESTANDSGROOTTE 12,94
ISBN 1230002046433
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Hieronymus van Alphen
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hieronymus van Alphen. Lezen Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen online is nu zo eenvoudig!

Hieronymus van Alphen (Gouda, 8 augustus 1746 — Den Haag, 2 april 1803) is bekend als dichter, en dan vooral door zijn gedichtenvoor kinderen. Hij was de zoon van Johan van Alphen, raad in de Vroedschap en schepen van Gouda, en Wilhelmina Lucia van Alphen. Hij was een kleinzoon van de Utrechtse hoogleraar Hieronymus van Alphen. Naar hem is de Hieronymus van Alphen Prijs genoemd.

...herdrukt en zijn vertaald in het Frans, ... Hieronymus van Alphen - Wikipedia ... ... Van Alphen is beroemd geworden door zijn bundel 'Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen'. Wij vinden de gedichten nu braaf, maar in de achttiende eeuw waren ze vooruitstrevend. Op school en thuis werden kinderen streng opgevoed en gehoorzaamheid was erg belangrijk. Bevat ook: Vervolg van proeve van kleine gedigten voor kinderen (p. 33-64) ; Tweede vervolg van proeve van kleine gedigten voor kinderen (p. 65-100) De eerste twee stukjes hebben ... Hieronymus van Alphen - Wikipedia ... . 65-100) De eerste twee stukjes hebben een Voorberigt, waarvan het tweede ondertekend is (met pen) door de Wed. J. van Terveen Proeve van kleine gedigten voor kinderen Titelverklaring Een boekje met kleine gedichten voor kinderen. In het boek staan de opvoedkundige idealen van de verlichting. Auteur Hieronymus van Alphen H van Alphen (1746-1803) werd in Gouda geboren. Hij kwam uit een patrici?rsfamilie, studeerde rechten en letteren in Utrecht, later (1767) in Leiden....