mulders-gm.nl

Spreken over God

PUBLICATIE DATUM april 2012
BESTANDSGROOTTE 10,61
ISBN 9789023903413
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Arjan Plaisier
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Spreken over God in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arjan Plaisier. Lezen Spreken over God online is nu zo eenvoudig!

De Protestantse Kerk spreekt zich uit over de discussie rond het bestaan van God.De laatste jaren is het 'spreken over God' opnieuw in de belangstelling gekomen. Dat is onder meer veroorzaakt door de komst van moslims en van christenen uit andere landen naar ons land.Er is een hernieuwde belangstelling voor religie in onze samenleving, waardoor God niet langer een taboe-onderwerp is.Tegelijkertijd is er verwarring rond het bestaan van God, ook binnen de kerk. Daarom besloot de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland een handreiking te schrijven voor de gemeente.In deze handreiking wordt ingegaan op vragen als: hoe weten we van God? Hoe spreken we over God? Hoe kunnen we God ervaren, en wat betekent het als wij Hem níet ervaren? Ten slotte wordt er aandacht gegeven aan het belijdend spreken over God.

.... Jezus is de Gekruisigde, de gekruisigde Here (vgl ... Spreken over God | David ... . 1 Korinthe 2:8). Beginnen bij de Geest had gekund, maar dan was er het risico dat de Geest te weinig onderscheiden zou worden van onze eigen Geest. Omdat wij Jezus kennen uit de Bijbel, spreken wij niet meer in het algemeen over God, maar over de HEERE, Drie-enig, Vader, Zoon en Geest. Sinds de omwandeling van Christus op aarde, is het derde gebod alleen maar méér waar geworden: Het komt er op aan zorgvuldig om te gaan met deze Naam, nu het diepste en teerste van God open ligt als een zenuw in het evangelie. Christelijk spreken over God. In recente beleidss ... Spreken over God - II | Hervormdsliedrecht.nl ... . Christelijk spreken over God. In recente beleidsstukken van de Protestantse Kerk in Nederland en uit de mond van de voormalig scriba Arjan Plaisier klinkt regelmatig het woord 'sprakeloosheid'. Er wordt sprakeloosheid geconstateerd op verschillende gebieden, ook als het gaat om spreken over God. Spreken over God is een antwoordend spreken, in een verlangen naar Hem dat Hij zelf in ons gewekt heeft. In 'Over God' stijgt Muis dan via de 'namen' uit het Onze Vader op naar God als de Verhevene, en worden liefde, heiligheid, rechtvaardigheid, macht en eeuwigheid als zijn kenmerken behandeld. Spreken over God is gevaarlijk "Spreken over God is gevaarlijk. Helemaal in een wereld waarin Gods bestaan ontkend, betwijfeld of genegeerd wordt. Er zijn zoveel mensen die weten wat God te zeggen heeft, wie God is, wat God vindt en wil. Zoveel stemmen die elkaar tegenspreken, zo erg dat ze elkaar wel op lijken te heffen."...