mulders-gm.nl

De grote oorlog, 1914-1918 2801 - De Duitsers in Ieper

PUBLICATIE DATUM juni 2019
BESTANDSGROOTTE 12,79
ISBN 9789463386227
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Pieter Jan Verstraete
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De grote oorlog, 1914-1918 2801 - De Duitsers in Ieper in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter Jan Verstraete. Lezen De grote oorlog, 1914-1918 2801 - De Duitsers in Ieper online is nu zo eenvoudig!

Een geschiedenis van de stad Ieper in een van de eerste oorlogsmaanden. Een geschiedenis van de stad Ieper in een van de eerste oorlogsmaanden.

...arenlang was Ieper frontstad en het Britse leger verdedigde haar met hand en tand ... Ebook ePUB: De Duitsers in Ieper - geschreven door Pieter ... ... . Ieper was bijna omsingeld door de Duitsers en de ... Met bezoeken aan onder andere de Duitse begraafplaats Langemark en de Britse begraafplaats Tyne Cot kwam de harde realiteit van de Grote Oorlog wel erg dichtbij. De laatste afspraak van de dag hadden we onder de Menenpoort in Ieper waar iedere dag stipt om 20.00u de Last Post wordt geblazen en een korte ceremonie wordt gehouden ter ere van de duizenden gesneuvelde soldaten. De dugout onder de ruïne van de kerk van Zonnebeke, bij het Memorial Museum Pa ... De Duitsers in Ieper - Pieter Jan Verstraete ... ... . De dugout onder de ruïne van de kerk van Zonnebeke, bij het Memorial Museum Passchendaele (Foto Eric Compernolle) Zonnebeke is een gemeente in de Westhoek in Vlaanderen. Tijdens de oorlog 1914-1918 maakte het dorp deel uit van de Ieperboog (Ypres Salient), in een landschap dat volledig kapot geschoten was.De Britten en de Duitsers lagen er op hooguit enkele honderden meter afstand van elkaar ... Het 36 kilometer lange traject start op de Grote Markt van Ieper en vervolgt langs het Kanaal Ieper-IJzer dat tijdens de oorlog een standvastige frontlijn was. Fietsroute langs Ieperboog Op het einde van de Eerste Slag bij Ieper slingerden zich kilometers loopgraven in een wijde boog rond Ieper, vanaf het Kanaal Ieper-IJzer in Steenstrate tot Mesen. De Lente-offensieven van de Grote Oorlog: Duitslands laatste kans (deel II) 14-18 Amper 5 maanden voor het einde van de Eerste Wereldoorlog, begin juni 1918, staat het Duitse leger op minder dan 70 kilometer van Parijs. Gasaanval op de Fransen op 22 april 1915 Op 22 april 1915 lanceerden de Duitsers bij Ieper aan de noordkant van de saillant (Steenstrate-Langemark) de eerste grote gasaanval met chloorgas op de daar gelegen Franse 87e territoriale divisie en de koloniale troepen van de 45e Algerijnse divisie....