mulders-gm.nl

Witte nachten

PUBLICATIE DATUM november 2018
BESTANDSGROOTTE 3,84
ISBN 9788726120004
TAAL NEDERLAND
AUTEUR F.M. Dostojefskiej
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Witte nachten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F.M. Dostojefskiej. Lezen Witte nachten online is nu zo eenvoudig!

Dostojevski's naamloze verteller in 'Witte nachten' is een zeer eenzame jongeman in het oude Sint-Petersburg. Hij loopt door de nachtelijke straten terwijl hij een jonge vrouw ziet staan huilen aan een reling, vraagt wat er aan de hand is, maar toch doorloopt, ook al denkt hij dat er iets bijzonders aan haar is. Wanneer hij haar hoort schreeuwen, redt hij haar van een man die haar lastigvalt en naar huis volgt. Hij zegt dat hij de volgende avond ook te vinden zal zijn op de plaats waar hij haar tegenkwam. Ze gaat akkoord om hem opnieuw te zien, maar op voorwaarde dat dit geen romantische gevolgen mag hebben. Vier heldere nachten achtereen ontmoet en wordt hij verliefd op de vrouw, die Nastenka heet. Maar kan ze ooit de geliefde vergeten op wie ze wacht om met hem herenigd te worden? Of kan een vluchtige verliefdheid een leven lang duren? ''Witte nachten'' uit 1848 is een van de vroege werken van Dostojevski. De novelle is door regisseurs van over de hele wereld 14 keer verfilmd.

...n onvergetelijke verkenning van de magische sferen waarin hartstocht, angst en het verlangen om liefde te tonen en om liefde te vragen ons leven voorgoed kunnen veranderen ... Witte nachten in De Groene Amsterdammer - Literatuur ... ... . Een man van eind twintig gaat op kerstavond naar een groot feest in Manhattan. Witte nachten is een onvergetelijke verkenning van de magische sferen waarin hartstocht, angst en het verlangen om liefde te tonen en om liefde te vragen ons leven voorgoed kunnen veranderen. Aciman schreef een indringend en romantisch verhaal tegen de achtergrond van een sprookjesachtig winters decor - wederom een briljante roman van een volleerd stilist. De ... bol.com | Witte nachten ... . Aciman schreef een indringend en romantisch verhaal tegen de achtergrond van een sprookjesachtig winters decor - wederom een briljante roman van een volleerd stilist. De Witte Nachten in Sint-Petersburg behoren tot één van de mooiste natuurfenomenen die ik al gezien heb! Vorig jaar in juni ruilde ik Moskou in voor een weekendje Sint-Petersburg. Aangezien Sint-Petersburg meer dan 60° boven de evenaar ligt, wordt het in de tweede helft van juni nooit volledig donker, met de prachtige Witte Nachten als gevolg. […] Tijdens de witte (zomer)nachten in juni, waarin het nooit donker wordt, bruist de stad Sint-Petersburg! Veel Russen en toeristen blijven tijdens deze bijzondere nachten de hele nacht op. Overal in de stad vinden evenementen plaats, zoals een aantal Witte Nachten-festivals. Witte Nachten (Paperback). In een dorp op de Shetlandeilanden wordt in een vissershut een man met een clownsmasker op zijn gezicht en een strop om zijn... Ik vond de Witte Nachten meemaken in Sint-Petersburg werkelijk een magische ervaring. De straten lopen aardig vol met toeschouwers, dus het...