mulders-gm.nl

De leegte achter ons laten

PUBLICATIE DATUM maart 2008
BESTANDSGROOTTE 10,20
ISBN 9789035132573
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Selma Leydesdorff
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De leegte achter ons laten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Selma Leydesdorff. Lezen De leegte achter ons laten online is nu zo eenvoudig!

In 1995 werden in Srebrenica mannen en vrouwen van elkaar gescheiden. De mannen werden vermoord. De vrouwen bleven achter en moesten het verder zien te rooien met hun herinneringen in een wereld waarin hun echtgenoten, zonen en familie verdwenen waren. Selma Leydesdorff zocht deze vrouwen op en schreef een oral history van Srebrenica op basis van hun verhalen. Daarin staat het moment van het grote afscheid centraal, maar terwijl ze vertellen zoeken de vrouwen ook naar een verklaring voor wat er met hen en hun land gebeurde.De leegte achter ons laten is een boek over moord, verkrachting en geweld, maar tegelijkertijd ook een poging de gebeurtenissen in een bredere context te plaatsen dan tot nu toe in Nederland is gebeurd. Er wordt ook verslag gedaan van het Nederlandse falen om de overlevenden te helpen en van de drempels die door de toenmalige regering opgeworpen werden om dat aan de orde te stellen. Overheersend zijn het verdriet en het gevecht van de vrouwen om nieuwe betekenis te geven aan hun leven. Zij laten zien hoe het is als oude bekenden en vrienden tot moordenaars worden.

...Bakker, 2008. Begin juli 1995 valt de Oost-Bosnische stad Srebrenica in Servische handen, hoewel de VN de plek hadden uitgeroepen tot Safe Area ... Srebrenica: Selma Leydesdorff, De leegte achter ons laten ... ... .Sinds 1992 hadden om en bij de 40.000 vluchtelingen, moslims op de vlucht voor de Bosnische Serviërs, zich verzameld in de veel te kleine stad. de Hoop, S. / Vrouwen van Srebrenica en hun leed. Boekbespreking van: Selma Leydesdorff, De leegte achter ons laten. Een geschiedenis van de vrouwen van Srebrenica (Amsterdam: Uitgeverij Bert Bakker, 2008. De leegte achter ons laten is een boek over moord, v ... Srebrenica: Selma Leydesdorff, De leegte achter ons laten ... ... . Een geschiedenis van de vrouwen van Srebrenica (Amsterdam: Uitgeverij Bert Bakker, 2008. De leegte achter ons laten is een boek over moord, verkrachting en geweld, maar tegelijkertijd ook een poging de gebeurtenissen in een bredere context te plaatsen dan tot nu toe in Nederland is gebeurd. De leegte achter ons laten. In 1995 werden in Srebrenica mannen en vrouwen van elkaar gescheiden. De mannen werden vermoord. De vrouwen bleven achter en moesten het verder zien te rooien met hun herinneringen in een wereld waarin hun echtgenoten, zonen en familie verdwenen waren. De leegte achter je laten geeft praktische richtlijnen en benaderingswijzen voor het verwerken van rouw. Het is vooral bestemd voor ouders, maar ook therapeuten en andere hulpverleners kunnen er waardevolle informatie in vinden. De lezer wordt erdoor geïnspireerd om weer overeind te krabbelen en verder te gaan. mensen en de woorden over oral history en in 2008 De leegte achter ons laten over de genocide in Srebrenica. In 2010 startte zij het onderzoek 'Late gevolgen van Sobibor' en momenteel is ze bezig met een onderzoek naar de leider van de opstand in dit voormalige vernietigingskamp. De leegte achter ons laten, een geschiedenis van vrouwen van Srebrenica. Leydesdorff hierover: "Er is ontzettend veel geschreven over Srebrenica, maar aandacht voor de slachtoffers en de overlevenden was er heel weinig, terwijl zij toch centraal horen te staan." In de Nederlandse ... de leegte achter ons laten een geschiedenis van de vrouwen van srebrenica Gevonden boeken, volgens onderstaande selectiecriteria: (-) waar filter verwijderen waar 'Mister THOS' laat leegte achter, ... gepakt voor ons. Aan de andere kant liet-ie ook wel wat steekjes vallen en ... dat de gemeente de vereniging dood wil laten bloeden en dan de stekker ... De leegte achter ons laten: een geschiedenis van de vrouwen van Srebrenica (2008) Pagina-navigatie: Main; Save publication. Save as MODS; Export to Mendeley; Save as EndNote; Export to RefWorks; Title: De leegte achter ons laten: een geschiedenis van de vrouwen van Srebrenica: Author: Leydesdorff, S. Publisher: Intellectual History: Date issu...