mulders-gm.nl

Ik droom mij Europa

PUBLICATIE DATUM 2009-10-31
BESTANDSGROOTTE 6,85
ISBN 9789460030314
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Antoine Bodar
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ik droom mij Europa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Antoine Bodar. Lezen Ik droom mij Europa online is nu zo eenvoudig!

Ik droom mij Europa als gave en opgave. De gave van de eeuwenlange cultuur, het getalenteerde kind uit het huwelijk van Jeruzalem en Athene dat de weg gevonden heeft naar Rome en van daaruit naar het westen en het noorden, het oosten en de rest van de wereld. De opgave om ondanks de verschrikkingen van de twintigste eeuw en in weerwil van het voortschrijdend Amerikanisme en de gelukzalige globalisering die ons omvat zich te bezinnen op al hetgeen aan Europese talenten te koesteren is en daarom uit te dragen.De wortels van Europa zijn niet alleen jodendom en Griekse cultuur maar evenzeer het uit beide voortgekomen christendom dat de Verlichting heeft mogelijk gemaakt en nu daaraan haar grenzen stelt. Europa zonder herinnering aan het christendom wordt een werelddeel zonder hart.Zich herinneren gaat evenwel zeer wel samen met bij de tijd zijn. Het gaat niet om terugkeer naar Middeleeuwen en Renaissance. Het gaat om vreedzaam samengaan in dit zich verjongende continent van vrij verkondigen van onderscheiden levensovertuigingen – geschoold in de beste traditie van humaniteit, beschaving en verdraagzaamheid. De wil in onderling verschil samen aan het ene Europa een gezicht te geven geldt wellicht weldra economie en politiek maar behoeft daarenboven als fundament de eigen cultuur.

...rde weet ik in het leven aan mijn zij Engelen op aarde geven goede raad en staan me bij Trotseer de stroom Ik heb een droom Company Ik heb een droom die mij bevrijdt Die helpt mij ... Ik droom mij Europa | Antoine Bodar ... ... Ze volgden mij al een aantal jaar en toen ik mijn goede niveau haalde, besloten ze het te doen'. Voor Sinisterra was het altijd al een droom om de stap naar Europa te maken. Door zijn tijd bij het Colombiaanse Boca Juniors en Once Caldas, beide clubs ver buiten zijn geboorteplaats, was hij echter niet vreemd met verandering. Ik hou haar vast ik kus haar en ik huil. Ik weet niet wat is de betekennis van mijn dromen. Ik schrijf mijn dromen. Ik heb zelf geen goede gevoel met deze dromen, maar ik weet ni ... Ik droom mij Europa [e-Book] - Antoine Bodar - (ISBN ... ... . Ik hou haar vast ik kus haar en ik huil. Ik weet niet wat is de betekennis van mijn dromen. Ik schrijf mijn dromen. Ik heb zelf geen goede gevoel met deze dromen, maar ik weet niet waarrom zie ik steeds deze dromen. Ik kom uit Afghanistan. Ik woon nu 21 jaar in Nederland. Als u de betekennis weet alstublieft laat mij weten. Alvast bedankt....