mulders-gm.nl

Het Eiland Schiermonnikoog en Zijne Bewoners

PUBLICATIE DATUM maart 2018
BESTANDSGROOTTE 9,91
ISBN 1230002195957
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Francis Allan
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het Eiland Schiermonnikoog en Zijne Bewoners in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Francis Allan. Lezen Het Eiland Schiermonnikoog en Zijne Bewoners online is nu zo eenvoudig!

Het was naar aanleiding van eenige door mij geschreven werkjes, over sommige Noord-Hollandsche Eilanden, dat ik door eenige mijner vrienden en betrekkingen, (geboren Schiermonnikoogers) op wier vriendschap ik hoogen prijs stel, werd aangezocht, om ook van hun eiland iets te geven. Rekenende op hunne belofte, om, zoo veel in hun vermogen was, mij met hunne inlichtingen ter zijde te zullen staan, zette ik mij neder ter vervaardiging van het Werkje, dat ik hierbij, mijnen Landgenooten in het algemeen, en den Schiermonnikoogers in het bijzonder, met bescheidenheid aanbiede.Terwijl ik tevens mijnen dank betuig aan die allen, welke mij met hunne inlichtingen wel hebben willen dienen.Moge het vele lezers vinden!Eiland Marken, F. Allan.den 1 Febr. 1856.

...onnikoog waren naar verluid de Cisterciënzer monniken van het klooster Claercamp uit Friesland, die zich in de Middeleeuwen op het eiland vestigden ... Het eiland Schiermonnikoog en zijne bewoners ... . Het eiland dankt zijn naam aan deze in grijze pijen gehulde monniken. Schier = grijs , oog = eiland: grijze monniken eiland. Het eiland Schiermonnikoog en zijn bewoners. Halverwege de negentiende eeuw ontstond een toenemende belangstelling voor de Waddeneilanden. Oorzaak was het opkomende badbezoek dat overwaaide vanuit Duitsland. De eerste badgasten kwamen alleen om te kuren, maar al snel kwamen er ook gew ... eiland Schiermonnikoog en zijne bewoners | Informatie voor ... ... . Oorzaak was het opkomende badbezoek dat overwaaide vanuit Duitsland. De eerste badgasten kwamen alleen om te kuren, maar al snel kwamen er ook gewoon nieuwsgierigen. Al deze gasten wilden meer te weten komen over de eilanden, de bewoners en de geschiedenis. Francis Allan - Klassiekers (926) Ebook 10 oktober 2014 Lezen / Downloaden Het Eiland Schiermonni... Het eiland Schiermonnikoog en zijn bewoners. Francis Allan - Paperback / softback - 31 pagina's. Details Halverwege de negentiende eeuw ontstond een toenemende belangstelling voor de Waddeneilanden. Oorzaak was het opkomende badbezoek dat overwaaide vanuit Duitsland. Het eiland Ameland en zijne bewoners. Francis Allan. Borleffs & Ten Have, 1857 - Ameland Island (Netherlands) - 126 pages. 0 Reviews . Preview this book ... Het eiland Schiermonnikoog en zijn bewoners; €9,95 . ISBN 9789066595033 Uitgever Historische Waddenreeks Druk vanaf 1e Verschenen 20-03-2020 Taal Nederlands Bladzijden 31 pp. Bindwijze Paperback Rubriek Sociologie. In winkelwagen ... Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland, met 933 inwoners (per 1 januari 2018), en is 20 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog. Schiermonnikoog dankt zijn naam aan de vroegere monniken die gewoond hebben op het eiland. De oudste bewoners van het eiland zijn de broeders van het Cisterciënzer klooster Klaarkamp in Friesland. De monniken droegen grauwe pijen en schier betekend grauw. Het Eiland Marken en Zijne Bewoners. Het moge waar zijn, dat het Eiland Marken, bij velen in ons Vaderland bekend zij, zoo wel door de natuurlijke... Schiermonnikoog - Het eiland Schiermonnikoog en zijne bewoners Door Francis Allan. Texel - Het eiland Texel en zijne bewoners, geschetst Door Francis Allan. Schiermonnikoog -Schiermonnikoog, de Lauwers, de Scholbalg Door Wiardus Willem Buma. Ameland...