mulders-gm.nl

De Mythe

PUBLICATIE DATUM juni 2019
BESTANDSGROOTTE 6,90
ISBN 9789402193879
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Wilger van de Beek
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De Mythe in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wilger van de Beek. Lezen De Mythe online is nu zo eenvoudig!

"De Mythe" is een spannende verzetsroman die zich in de herfst van 1944 en dertig jaar na de Tweede Wereldoorlog afspeelt. De flashbacks naar de oorlog zijn tekenend voor de latere gebeurtenissen. De roman schetst een beeld van toenmalige gebeurtenissen en schildert de consequenties van verregaande collaboratie. De dood van twee geallieerde piloten tijdens WO II krijgt dertig jaar later een onverwachte en vooral lugubere wending. Hun dood blijkt een mythe waarvoor de afrekening gepresenteerd wordt. Het duistere verleden van de dorpsnotabelen komt bovendrijven en leidt tot intriges en geweld. Geholpen door slechts een handjevol medestanders ontrafelt de jonge reclameman Alex van Mosbree gaandeweg de mythe van het verzet, collaboratie met de Duitse bezetter en meedogenloos eigenbelang. Na 1945 mochten de bureaucraten ongestoord aan het pluche blijven kleven en waanden zich decennia later nog steeds onaantastbaar. Alex van Mosbree wordt ongewild tussenpersoon en vooral speelbal in de machtsstrijd tussen deze twee kwaden en slingert heen en weer tussen hoop en vrees. Net als in de zwarte periode eind 1944 kijken de meeste burgers ook nu weer liever de andere kant op.

...talgische gezelligheid uit in een huiselijke sfeer; waar u marktverse dagschotels, snacks, seizoen-suggesties, lekkere zoetigheden of een gevarieerd aanbod à la carte kunt nuttigen of een drankje ... Griekse mythen en sagen - beleven.org ... . Mythe Mythe (Grieks: mythos; μυθος) betekende oorspronkelijk in het Grieks gesproken woord, verhaal. De betekenis is afhankelijk van de context: In tegenstelling tot wat bij sagen, sprookjes en fabels meestal het geval is, gaan mythen in hoofdzaak over goden en halfgoden. == Kenmerken van de mythe == Een mythe in historisch-religieuze zin is een ve... Contact. Scheldetheater Terneuzen T +31 (0)115 695555. Schouwburg Middelburg T +31 (0)118 659666. Theater de Myth ... Het ontstaan van Rome: mythe versus werkelijkheid | Kunst ... ... . == Kenmerken van de mythe == Een mythe in historisch-religieuze zin is een ve... Contact. Scheldetheater Terneuzen T +31 (0)115 695555. Schouwburg Middelburg T +31 (0)118 659666. Theater de Mythe Goes T +31 (0)113 213213 De vijfde mythe gaat over de god Polydektes die met Danaë wou trouwen, maar Danaë wou dit niet en Polydektes kon haar niet dwingen omdat hij schrik had van haar zoon. Hij trouwde daarom met een andere vrouw en nodigde Persues (haar zoon) uit op het trouwfeest. Perseus was echter arm en kon geen cadeau meebrengen. Mythografie en mythemen. De beschrijving van mythen gebeurt door de 'mythografie'. Mythografen waren al actief in de klassieke oudheid. Voorbeelden zijn Ovidius' Metamorfosen en Apollodorus van Athenes Bibliotheca.De structuur van mythen wordt geanalyseerd met het begrip mytheem dat is geïntroduceerd door Claude Lévi-Strauss (1908-2009), naar analogie van de foneem en morfeem, waarmee de ... Het ontstaan van Rome: mythe versus werkelijkheid Rome is een stad die tot de verbeelding spreekt. Het is een stad met een rijke geschiedenis en figuren als Julius Caesar, Nero, Marcus Antonius en Tiberius hebben er hun sporen nagelaten. Danaë (Oudgrieks: Δανάη) is een figuur uit de Griekse mythologie.Ze is de dochter van Eurydike en Akrisios, koning van Argos.Ze is de moeder va...