mulders-gm.nl

Het Cultureel Woordenboek

PUBLICATIE DATUM april 2002
BESTANDSGROOTTE 5,12
ISBN 9789041406286
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Div
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het Cultureel Woordenboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Div. Lezen Het Cultureel Woordenboek online is nu zo eenvoudig!

Gerangschikt naar een groot aantal kennisgebieden geeft Het Cultureel Woordenboek in korte, heldere omschrijvingen die begrippen, namen, feiten, gebeurtenissen en gezegden weer die tot onze culturele bagage zouden moeten behoren. Het is daarmee niet alleen een handzaam naslagwerk, maar ook een leesbaar compendium van de Nederlandse en internationale cultuur in de brede zin. Het Cultureel Woordenboek verscheen in 1992 onder redactie van prof. dr. G.A. Kohnstamm en dr. H.C. Cassee. Het boek werd een regelrechte bestseller en, volgens Hugo Brandt Corstius, een conversation piece ('Dat zoeken we op in de Kohnstamm'). In 1998 verscheen een vierde, herziene en uitgebreide druk. Deze speciale editie (2002) is weer geheel up-to-date gemaakt, inclusief de recente aanslagen op New York en de strijd tegen het internationale terrorisme.

...ek kwam voort uit de Sociaal-Wetenschappelijke Raad van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) ... bol.com | Cultureel woordenboek, Kohnstamm G.A ... ... . Sinds 2008 is het Cultureel Woordenboek online. Het Cultureel Woordenboek verscheen in 1992 onder redactie van prof. dr. G.A. Kohnstamm en dr. H.C. Cassee. Het boek werd een regelrechte bestseller en, volgens Hugo Brandt Corstius, een conversation piece ('Dat zoeken we op in de Kohnstamm'). In 1998 verscheen een vierde, herziene en uitgebreide druk. Het Cultureel Woordenboek. Encyclopedie van de algemen ... bol.com | Cultureel woordenboek, Kohnstamm G.A ... ... . In 1998 verscheen een vierde, herziene en uitgebreide druk. Het Cultureel Woordenboek. Encyclopedie van de algemene ontwikkeling was een Nederlandstalige encyclopedie die werd uitgegeven tussen 1992 en 2005. Redacteuren waren prof. Dolph Kohnstamm en dr. Elly Cassee.Sinds 2009 is het Cultureel Woordenboek een online encyclopedie.. Het Cultureel Woordenboek was geïnspireerd op The Dictionary of Cultural Literacy (1988) van Donald Hirsch e.a. Een ... Het Cultureel Woordenboek...