mulders-gm.nl

Het zwevende schaakbord

PUBLICATIE DATUM maart 2020
BESTANDSGROOTTE 3,12
ISBN 1230003756447
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Louis Couperus
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het zwevende schaakbord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Louis Couperus. Lezen Het zwevende schaakbord online is nu zo eenvoudig!

Het zwevende schaakbord is vrijwel identiek aan zijn middeleeuwse voorganger, behalve dat Walewein, Gawein geheten bij Couperus, nu op herhalingstocht gaat. In de roman zijn de ridders wat lamlendig. Die tafelronde van Koning Arthur is wel aardig, maar de avonturen dienen zich al tien jaar niet meer aan. Gawein, weduwnaar bovendien, verveelt zich te pletter. Daarom verzint Merlijn speciaal voor Gawein die van niets weet, terwijl de andere ridders op de hoogte zijn, dat er opnieuw een zwevend schaakbord het kasteel van koning Arthur zal binnenzweven en dat zal een nieuw avontuur uitlokken.

... wiganten (=ridders), heeft zich al vele jaren geen enkel avontuur meer voorgedaan ... De jeeste van Walewein en het schaakbord ... . Het zwevende schaakbord De ridderroman Walewein en het zwevende schaakbord telt meer dan 11.000 verzen. Het navolgende fragment is het begin van het verhaal. Gelezen door Remco Sleiderink. Wilt u de onderstaande tekst afspelen dan dient u een browser met HTML5 Audio ondersteuning te downloaden Het zwevende schaakbord is vrijwel identiek aan zijn middeleeuwse voorganger, behalve dat Walewein, Gawein geheten bij Couperus, nu op herhalingstocht gaat. In de roman zijn de ridders wat lamlendig. Die tafelronde van Koning Arthur is w ... Boekverslag Nederlands Walewein en het schaakbord door ... ... . In de roman zijn de ridders wat lamlendig. Die tafelronde van Koning Arthur is wel aardig, maar de avonturen dienen zich al tien jaar niet meer aan. Geschreven bij Het zwevende schaakbord. Het is minstens 55 jaar geleden dat ik 'Het zwevende schaakbord' ademloos tot mij nam. Couperus behoorde tot dan niet tot mijn favorieten, maar is het toen geworden en sindsdien gebleven. De subtiele humor is voor mij nog steeds ongeëvenaard. De leeftijd waarop ik het las zal daar wel debet aan zijn. Het 'zwevende schaakbord' bestaat bij haar enkel als onvervulde wens, droom. * * * Een schrijver die met een 'manque' besluit, heeft de bedoeling de 'ordo' ongedaan te laten, ... Het Zwevende Schaakbord vertelt de avonturen van ridder Walewein na zijne eerste 'queste', maar laat eene periode van tien jaren verloopen. De moderne schrijver noemt zijn ridderheld Gawein. Gawein is ook vaak de naam van Walewein, wiens Keltische naam luidde bij de Wallische dichter...