mulders-gm.nl

Bewariër

PUBLICATIE DATUM 2015-05-11
BESTANDSGROOTTE 4,67
ISBN 9781301730971
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Marc Brookhuis
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Bewariër in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc Brookhuis. Lezen Bewariër online is nu zo eenvoudig!

De Amsterdamse agenten Mulder en De Jong krijgen te maken met hun eerste echte zaak. Een bankier heeft zelfmoord gepleegd maar was het wel zelfmoord of misschien toch moord? Al snel blijkt er meer aan de hand en raken de agenten verwikkeld in een groter verhaal waarin ook de Tweede Wereldoorlog een rol lijkt te spelen.Bewariër is het nieuwste boek van Marc Brookhuis die eerder al de serie schreef over politieagent Marcel Sturing, zie o.a. de titels: Een Verstilde Hardloper en Een Verborgen Patroon (verkrijgbaar als E-book)Fragment:Francken pauzeerde even, nipte opnieuw van zijn jenever en spoelde na met een slok bier. "En dan was er nog het pulsen…""Pulsen?" Mulder keek vragend."Pulsen en Bewariën. Twee kernwoorden uit die tijd. Pulsen: Het leeg halen van Joodse huizen. Hier…" Francken zocht even in zijn aktetas en legde een boek op tafel. "Een belangrijk boek uit het midden van de jaren 60: "Ondergang' van Presser. Daar staat het allemaal in beschreven.""Wat is pulsen?" vroeg nu ook De Jong."Vernoemd naar A.Puls, een verhuizer die in opdracht van de Duitsers de huizen van gedeporteerde danwel ondergedoken Joodse burgers leeg haalde. En natuurlijk een groot deel van de spullen in eigen zak stak. Het voorbeeld werd al snel gevolgd door andere Nederlanders. Een actievere vorm van bewariën zeg maar." Francken lachte grimmig. "Men kreeg de spullen niet in bewaring, nee, men ging er actief achteraan…"

...ijst naar nederlanders die tijdens de tweede wereldoorlog de bezittingen van joden voor hen bewaarden ... OVT 9 juni 2019 - OVT - VPRO ... . nadat joden door de duitsers opgepakt en afgevoerd waren, zorgde de hausraterfassung ervoor dat de bezittingen van deze joden afgevoerd werden. niet joodse nederlanders poogden vaak, dikwijls. AMSTERDAM (ANP) - De veiling van de collectie Nussbaum is volgens de Commissie Joods Erfgoed „een aantasting van de fundamentele rechten van de joodse gemeenschap om haar destijds ontvreemde bezittingen op te eisen Jarenlang dacht ik dat Joden die de Tweede Wereldoorlog hadden overleefd door hun landgenoten vol liefde en aandacht zouden zijn onthaald. Pas toen ik de term "bewariër" tegenkwam, besefte ik ... Jarenlang dacht ik dat Joden die de Tweed ... Puzzelwoordenboek - Woordenboek.NU - Aanvraag zoeken ... . Pas toen ik de term "bewariër" tegenkwam, besefte ik ... Jarenlang dacht ik dat Joden die de Tweede Wereldoorlog hadden overleefd door hun landgenoten vol liefde en aandacht zouden zijn onthaald. Pas toen ik de term "bewariër" tegenkwam, besefte ik hoe anders het in werkelijkheid gegaan is. Buy Bewariër: Politieroman by Marc Brookhuis (ISBN: 9781521202210) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders....