mulders-gm.nl

De maan

PUBLICATIE DATUM 2014-08-21
BESTANDSGROOTTE 10,25
ISBN 9789023493532
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Colin Barrett
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De maan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Colin Barrett. Lezen De maan online is nu zo eenvoudig!

Als uitsmijter bij een club in Glanbeigh voelt Valentine Neary zich de koning. Er is geen situatie die hij niet op kan lossen en hij houdt iedereen te vriend. Als de jonge dochter van zijn baas tijdens de vakantie terugkeert van de universiteit, komt Val tot het pijnlijke inzicht dat zijn wereld minder perfect is dan hij dacht. Colin Barrett (1982) groeide op in County Mayo, Ierland. Zijn verhalen zijn verschenen in diverse anthologieën. ‘De maan’ is een verhaal uit zijn debuut Jonge gasten, dat werd bekroond met de prestigieuze Frank O’Connor Award, de belangrijkste prijs voor korte verhalen. Barrett werkt nu aan zijn eerste roman.

...nen van ons zonnestelsel.Ze wordt soms aangeduid met haar Latijnse naam Luna ... Top 10 Weetjes over de maan - Alletop10lijstjes ... .. De meeste manen in het Zonnestelsel zijn erg klein, maar er zijn enkele grote, planeetachtige manen. Onze maan hoort daar ook bij. Hoewel er manen in het Zonnestelsel zijn die nog groter zijn dan onze maan (te weten Ganymedes, Titan ... De maan is de enige natuurlijke maan van de aarde (er zweven ook enkele andere minimaantjes in hoefijzervormige banen rond de aarde waarvan Cruithne de meeste aanspraak maakt om als echte maan gezien te worden) en wordt soms aangeduid met haar Latijnse naam Luna.. De meeste manen in het zonnestelsel zijn erg klein, maar er zijn een aant ... Top 10 Weetjes over de maan - Alletop10lijstjes ... .. De meeste manen in het zonnestelsel zijn erg klein, maar er zijn een aantal grote, planeetachtige manen. Een maan is een hemellichaam dat een baan om een planeet beschrijft. Een maan is kleiner dan een planeet. Daardoor heeft het ook minder massa. Dat heeft weer tot gevolg dat de aantrekkingskracht van een maan veel minder is dan die van een planeet. Door de grotere aantrekkingskracht van ...