mulders-gm.nl

Ik Ikaros, ik Odysseus, ik Orpheus

PUBLICATIE DATUM 2014-02-25
BESTANDSGROOTTE 3,76
ISBN 9789023487357
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Nicolaas Matsier
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ik Ikaros, ik Odysseus, ik Orpheus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nicolaas Matsier. Lezen Ik Ikaros, ik Odysseus, ik Orpheus online is nu zo eenvoudig!

Gefascineerd door de mythe laat Nicolaas Matsier in zijn drie korte verhalen ‘Ik, Ikaros’, ‘Ik, Odysseus’ en ‘Ik, Orpheus’ deze Griekse figuren aan het woord. Matsier laat ze hun verhalen beschrijven en reflecteren op het weefsel van hun eigen mythe. Zo zegt Orpheus, na zijn geliefde Eurydice voor de tweede maal kwijtgeraakt te zijn: ‘Herhaling en herinnering, daarover denk ik na, of ik wil of niet. Zonder nieuwe gedachten te krijgen.’ De auteur weet de alom bekende mythes hernieuwde magie in te blazen. ‘Want,’ schrijft Matsier, ‘een mythe kan het zich permitteren rustig te wachten, desnoods eeuwen, tot er weer eens iemand naar omkijkt.’Nicolaas Matsier (1945) studeerde klassieke talen en filosofie. Hij schreef verhalenbundels en romans, waarvan Gesloten huis (1994), bekroond met de F. Bordewijk-prijs, de bekendste is. Van zijn boeken over de bijbel (De bijbel volgens en Het evangelie volgens) werden meer dan 15 000 exemplaren verkocht. Zijn boek Lof der stenen verscheen in 2012.

...Mortier. Een huis in Engeland Maarten Asscher ... Ik Ikaros, Ik Odysseus, Ik Orpheus - Standaard ... ... . Een zachte vernieling Hugo Claus. Jachthuis Oscar van den Boogaard. De Unistand Marten Toonder. Ik Ikaros, ik Odysseus, ik Orpheus. Moderne encyclopedie van de wereldliteratuur. Storm - Het paard van een dollar. Vitaminen en Mineralen, Spiegels van de Ziel, deel 4. De Fruitplukker. Business marketing. Bouquet Favorieten 513 - Verliefd op de miljonair ; Vervuld van verlangen ; Eén vurige nacht (3-in-1) Ik Ikaros, ik Odysseus, ik Orpheus. Tralievader. De Programmeertaal C. Dutch Bi ... Ik Ikaros, ik Odysseus, ik Orpheus [e-Book] - Nicolaas ... ... . Tralievader. De Programmeertaal C. Dutch Birding Kenmerkengids Voor Vogels Van Europa, Noord-Afrika En Het Midden-Oosten. Taalspelletjes 1, Mijn eerste letters. Bitterbitch. Gunfighter Hc01. De schaduwschrijver. Heel Holland bakt mee Seizoen 5. Toegepaste energietechniek. Leerboek vmbo-k 4 Pincode. Gefascineerd door de mythe laat Nicolaas Matsier in zijn drie korte verhalen `Ik, Ikaros, `Ik, Odysseus en `Ik, Orpheus deze Griekse figuren aan het woord. Matsier laat ze hun verhalen beschrijven en reflecteren op het weefsel van hun eigen mythe. Zo zegt Orpheus, na zijn geliefde Eurydice voor de tweede maal kwijtgeraakt te zijn: `Herhaling en herinnering, daarover denk ik na, of ik wil of ......