mulders-gm.nl

Een Onmetelijke Schatkamer

PUBLICATIE DATUM 2009-10-01
BESTANDSGROOTTE 6,20
ISBN 9789061731511
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Jean Bastiaens
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een Onmetelijke Schatkamer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jean Bastiaens. Lezen Een Onmetelijke Schatkamer online is nu zo eenvoudig!

De laatste jaren groeit de aandacht voor het belang van volwassenencatechese. Er is grote behoefte aan een meer systematische verdieping van het christelijke geloof, en vooral aan een sterke bijbelse fundering daarvan. Ook is nieuwe belangstelling aan het ontstaan voor manieren om biddend met de Bijbel om te gaan. Van oudsher heeft de kerk deze zogeheten lectio divina aanbevolen, om zo naar het hart van de openbaring te gaan. Dit boek brengt beide ontwikkelingen in een vruchtbare wisselwerking. In tien korte hoofdstukken wordt de lezer ingeleid in de bijbelse geloofstaal. Elk hoofdstuk sluit af met een bijbeltekst waarvoor de drie stappen van de lectio divina worden voorbereid.Daarmee geeft de auteur tien impulsen om de rijkdom van de Schrift te ervaren en de geestelijke lezing ervan in te oefenen, individueel of in groepsverband.Met een Aanbeveling door Mgr. Luc Van Looy, bisschop van Gent.Dr. Jean Bastiaens (1957) is exegeet, bijbelvertaler en docent, onder meer werkzaam in vormingswerk en beroepsopleiding.

...repertoire. Een Onmetelijke Schatkamer (Paperback) ... Een Onmetelijke Schatkamer Download PDF ePUB ... . De laatste jaren groeit de aandacht voor het belang van volwassenencatechese. Er is grote behoefte aan een meer... JEAN BASTIAENS, Een onmetelijke schatkamer. Leven en bidden met de Bijbel. KBS, 's Hertogenbosch/Mechelen, 2009, 132 blz. Dit boek wil een introductie zijn in de bijbelse geloofstaal en wil helpen om biddend met de Bijbel om te gaan. In de inleiding vindt de lezer twee manieren om met de Bijbel te bidden. Een onmetelijke schatkamer Het boek 'Een onmetel ... Een onmetelijke schatkamer | Jean Bastiaens | Boeken ... ... . Een onmetelijke schatkamer Het boek 'Een onmetelijke schatkamer' is een introductie in de Bijbel en het Bijbels denken. Tevens wordt de band gelegd tussen 'Bijbel' en 'leven' doordat na elk inleidend hoofdstuk een Bijbeltekst volgt die besproken wordt met het oog op de geestelijke lezing van die tekst (de lectio divina).. De hoofdstukken zijn: Een onmetelijke schatkamer. Voor ieders hart bedoeld. Op de voorkant van dit ...