mulders-gm.nl

Mystiek lichaam

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 4,73
ISBN 9789041740069
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Frans Kellendonk
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Mystiek lichaam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Kellendonk. Lezen Mystiek lichaam online is nu zo eenvoudig!

Een vader die alleen aan geld denkt, een recalcitrante dochter die een bommoeder wordt, een met tegenzin homoseksuele zoon: het lijkt wel een parodie op de drie-eenheid. Boeken hebben zo hun eigen lotgevallen. Toen Mystiek lichaam verscheen, liet Frans Kellendonk op het achterplat zetten dat het een roman was ‘over de economie van de liefde’. Toen het boek er goed en wel was, ontstond er tumult doordat de homohaat en het antisemitisme van enkele personages aan de auteur werden toegeschreven. Nu, lang na de dood van de schrijver, blijft het boek de vraag oproepen hoe de vacante plaats van een algemene kerk in onze maatschappij moet worden ingevuld. En dan hebben we het nog niet eens over de superieure literaire kwaliteiten van de roman, die ervoor hebben gezorgd dat al die kwesties überhaupt een rol zijn gaan spelen.

...en in de roman in zijn greep heeft is de zelfhaat ... Mystiek lichaam | Lezen voor de lijst | Jeugdbibliotheek ... ... . Niemand in dit verhaal leeft in liefde. Mystiek lichaam bevat eveneens prachtige passages die je meevoeren op weg naar het einde. 'Het voor je uitschuiven van de dood schonk vrijheid, de dood zelf niet. Vrijheid is een suïcidale toestand, concludeerde Broer. Voor de verdediging van je vrijheid was de kernbom inderdaad het meest geëigende wapen. 'Mystiek lichaam' is dus een contradictie in terminis, een tegenstrijdigheid in woorden. De zin van deze innerlijke tegenspraak kunnen w ... Frans Kellendonk - Wikipedia ... . De zin van deze innerlijke tegenspraak kunnen we in eerste instantie zoeken in Kellendonks godsbegrip. Zijn essays tonen aan dat God voor hem niet iets of iemand is boven de werkelijkheid, maar dat hij tot de werkelijkheid behoort. Mystiek lichaam beschrijft een jaar uit het leven van het gebroken gezin Gijselhart, dat model staat voor de Nederlandse samenleving aan het eind van de twintigste eeuw. Vader Gijselhart, een bejaarde weduwnaar, is belust op geld en macht over zijn naaste omgeving. Frans Kellendonk Mystiek lichaam. Een geschiedenis door Jaap Goedegebuure Achtergronden en uiterlijke beschrijving. De roman Mystiek lichaam.Een geschiedenis van Frans Kellendonk (*1952 te Nijmegen; †1990 te Amsterdam) verscheen in mei 1986 in de serie Meulenhoff Editie bij uitgeverij Meulenhoff te Amsterdam. Van het boek verschenen 6 herdrukken, alle ongewijzigd. 'Mystiek lichaam' gaat over een vrekkige weduwnaar, Gijselhart, zijn naïeve dochter Magda, die Prul genoemd wordt en zijn homoseksuele zoon Leendert Gijselhart, die als kunsthandelaar in New York woont. In het eerste deel van de roman verheugt vader Gijselhart zich over het feit dat zijn Prulletje weer thuis komt wonen. Hij ... 'Frans Kellendonk Mystiek lichaam. Een geschiedenis' In: Lexicon van literaire werken: 1989-2014: Carel Peeters 'Voor en na Mystiek lichaam' 1991: Sipko Melissen '9 mei 1986: Frans Kellendonks roman Mystiek lichaam verschijnt. De literatuuropvatting van de Revisor-auteurs' 1993: Bart Vervaeck 'Ziek van mystiek. Woord en vlees bij Frans ... Myst...