mulders-gm.nl

Wandelingen door België (Geïllustreerd)

PUBLICATIE DATUM maart 2018
BESTANDSGROOTTE 10,85
ISBN 1230002196466
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Anoniem
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Wandelingen door België (Geïllustreerd) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anoniem. Lezen Wandelingen door België (Geïllustreerd) online is nu zo eenvoudig!

Mijn vriendelijke lezer herinnert zich misschien nog wel onze omzwervingen door Vlaanderen, dat schilderachtig schoone, kalme, vredige land, waar over steden en vlekken en dorpen eene zondagsrust ligt uitgespreid, en ge vaak wel den indruk ontvangt dat de rijke en schitterende herinneringen van een zeldzaam grootsch verleden de eischen en behoeften van het heden op den achtergrond dringen en niet tot hun recht laten komen. Ik noodig hem thans uit, een ander deel van België met mij te bezoeken: het waalsche land, bewoond door een ander ras, drukker, rumoeriger, hartstochtelijker van aard, levendiger in voorkomen en gebaren: een ras, dat al heeft het ook eene groote en rijke historie achter zich, toch niet in gelijke mate door de herinnering aan dat verleden wordt beheerscht en onder de wisseling der fortuin niet is bezweken. In het leven dezer mannen, wier bloed sneller door hunne aderen stroomt, is geene plaats voor mijmeren en peinzen over het verleden, over de oude dagen, die sinds lang zijn voorbij gegaan; zij hebben geen tijd om te luisteren naar de wonderzoete fluisterende stem der traditie en der sage, die als muziek in de ooren klinkt, maar ook zoo dikwijls een ontzenuwenden en verzwakkenden invloed uitoefent, en de fiere kracht tot daden in het harte uitdooft. Zij hebben geen tijd, want de felle koorts van het moderne leven heeft hen aangegrepen; de rustelooze ontdekkingen der wetenschap, de onophoudelijke vorderingen der industrie drijven on zweepen hen voort; hun leven is welhaast een voortdurend gevecht, een nimmer poozende strijd, die de inspanning vordert van alle krachten en die niet ware vol te houden, zoo niet het elastischer, opgewekter temperament telkens met nieuwen moed en nieuwe energie bezielde en de zware lasten des levens licht deed achten.

...eorganiseerde wandeltochten in Nederland en België ... Wandelen in België | Op Pad ... . Bijna elke dag wordt er wel ergens in Nederland of België een wandeltocht georganiseerd. Met deze app kan je zeer eenvoudig een keuze maken uit de wandeltochten in je buurt. Je kan deze app ook gebruiken om het startadres van een Wandel-4-daagse of avond-4-daagse in je buurt te vinden. GR 129 Dwars door België - Deel1. Beginnen aan GR 129 roept associaties op met de magische GR 5. In mini-uitgave dan. Het vertrek is even pannenko ... Ninglinspo - een unieke wandeling in de Ardennen - Ardennen.nl ... . In mini-uitgave dan. Het vertrek is even pannenkoekvlak, maar de Alpenbergen zijn ingedrukt tot Ardennenheuvels en het doel is niet de Ri... Half België loopt dan uit. In de rest van het jaar evenwel, straalt het gebied een zeldzame rust uit. Ga naar (bijvoorbeeld) Ronse, en wandel over heuvels met vergezichten, door knusse dalen met piepkleine dorpjes en grote boerenhoeves. Langs kapelletjes, kerken en akkers (kouters) die verbonden zijn door kronkelende kasseiwegen en boerenpaden....