mulders-gm.nl

Langs den Nijl

PUBLICATIE DATUM december 2018
BESTANDSGROOTTE 9,40
ISBN 9788726112825
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Marcellus Emants
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Langs den Nijl in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcellus Emants. Lezen Langs den Nijl online is nu zo eenvoudig!

Marcellus Emants was een van de eerste Nederlandse schrijvers die zich bezighield met het schrijven van reisverhalen. Langs den Nijl is daar een voorbeeld van. Het beschrijft de reis door Egypte die Emants maakte in 1880. Het einddoel van de reis is het tempelcomplex Aboe Simbel, en onderweg passeren allerlei Egyptische pleisterplaatsen de revu.

...eest beroemde rivieren ter wereld hebben gevaren ... Riviercruise Egypte - Een mythische ontdekkingsreis | Kras ... . De niet van chauvinisme gespeende vergelijking tussen de smerige haven en de propere oceaanreus is een van de vele 'indrukken' die de drie auteurs van Langs Nijl en Jordaan 'op verzoek van den uitgever' hebben opgedaan tijdens hun reis door Egypte, Palestina en Syrië, van 'half Februari tot begin Mei' (jaartal ontbreekt). De Nijl Maarssen Actie: Bij elke bestelling via onze website krijgt u een gratis drankje! Hieronder kunt u onze menukaart bekijken, en uw bestelling plaatsen. Eet smakelijk! Lees meer Op dit moment is de b ... De Nijl - National Geographic Junior ... . Eet smakelijk! Lees meer Op dit moment is de bestelpagina gesloten. Kijk onderstaand voor de openingsdagen. Menukaart Populaire gerechten Broodjes Pizza Langs den Nijl. Uitgever Gosler, Haarlem Verschenen 1884 Kenmerken 181 pagina's, 21 cm. Langs den Nijl. Uitgever Gosler, Haarlem Verschenen 1884 Kenmerken 192 pagina's, 21 cm. Recensies. We hebben 1 recensie(s) voor je gevonden op LiteRom.nl. Je kunt LiteRom bekijken via de computers in je lokale Biblio­theek. De bron van de Nijl ligt in twee rivieren. Deze twee rivieren komen tezamen bij Khartoem, de hoofdstad van Soedan. Deze twee rivieren zijn de Blauwe en de Witte Nijl maar na samenkomst heet de rivier zoals wij hem kennen; de Nijl. Als je vervolgens afzakt met de stroming van de Nijl kom je langs allerlei pittoreske plaatsjes en vele tempels die ... Zonder de Nijl zou Egypte slechts een grote zandbak zijn. De Nijl is de levensader van Egypte en is van cruciaal belang geweest in elk historisch tijdperk. De Nijl was en is een machtsmiddel. Egypte kreeg van de Britten het monopolie op de Nijl; alleen met toestemming van Egypte mochten Nijloeverstaten ingrepen doen in het 'Geschenk van God'....