mulders-gm.nl

Filosofie

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 9,95
ISBN 9789027418104
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Jörg Aufenanger
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Filosofie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jörg Aufenanger. Lezen Filosofie online is nu zo eenvoudig!

De filosofie - het streven naar wijsheid en naar de waarheid - is een zoekende wetenschap die zich bezighoudt met de zin van het bestaan, met het wezenlijke van alle dingen. Sinds de mens zich van zichzelf bewust geworden is, is hij zich gaan verdiepen in de grote levensvragen, om de oorsprong en de achtergrond van alles te doorgronden. Dit boek is geschreven om duidelijk te maken dat de filosofie geen elitaire wetenschap is, voorbehouden aan enkele ingewijde geleerden. Integendeel, iedereen die vragen stelt, twijfelt, oplossingen zoekt, is al begonnen filosofisch te denken. Deze uitgave wijst de weg om dit denken verder te ontwikkelen aan de hand van alle belangrijke filosofische stromingen.

...terug te brengen tot de kern. Je scherpt je inzichten en leert beargumenteren ... BA Filosofie | Tilburg University ... . Hedendaagse filosofie (vanaf 20e eeuw) Soorten filosofie. Naast westerse filosofie bestaat er ook oosterse filosofie. Een oosterse filosoof uit 551 v. Christus is Confucius. Een van zijn leefregels was "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet.". Een ander voorbeeld van oosterse filosofie is het boeddhisme. De verschenen edities van iFilosofie: het multimediale filosofietijdschrift ... Filosofie - 13 definities - Encyclo ... . De verschenen edities van iFilosofie: het multimediale filosofietijdschrift van de ISVW met video's, teksten, interviews, boeken, nieuws & voorpublicaties. Naast meningsvorming gaat het Human daarbij om de vorming van een community van mensen die steun zoeken bij filosofie en levensbeschouwing om zo meer grip op het leven te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan ons crossmediale platform Brainwash, dat online, on air en in de vorm van een festval stof tot nadenken geeft. In de bachelor Filosofie duik je in grote vragen omtrent samenleving, wetenschap en cultuur. Je leert vanzelfsprekendheden op een systematische en kritische manier ter discussie te stellen en ontwikkelt jezelf in de kunst van het debatteren, het analyseren van teksten en het schrijven van sterke betogen. Je kan bovendien kennismaken met andere disciplines zoals politiek, economie ... Filosofie-Tijdschrift maakt filosofie op frisse en serieuze wijze toegankelijk voor een breder publiek Bij Filosofie in Utrecht ligt de nadruk op tekstbegrip en logisch redeneren. Je leert kritisch lezen, debatteren en zorgvuldig schrijven. Geen wereldvreemde bezigheid. We denken na over begrippen als goed en kwaad, waarheid en schoonheid, maar vergis je niet: filosofie is geen wereldvreemde bezigheid. Bij filosofie vraag je altijd door, ben je altijd op zoek naar het waarom. Je hebt een open, kritische blik. Ik vind het belangrijk om dat vast te houden, in plaats van in één paradigma te blijven hangen. Een van de leukste dingen aan de studie vind ik het enthousiasme van de docenten. De geschiedenis van de filosofie is het geheel van theorieën en doctrines die door de eeuwen heen door denkers werden geformuleerd. Volgens The Oxford Dictionary of Philosophy begint ...