mulders-gm.nl

Homoseksualiteit en de bijbel

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 4,59
ISBN 9789070700355
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Koekkoek, H.G.
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Homoseksualiteit en de bijbel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koekkoek, H.G.. Lezen Homoseksualiteit en de bijbel online is nu zo eenvoudig!

Wij worden allemaal geconfronteerd met de vraag, hoe wij als christenen moeten staan tegenover homoseksualiteit. Terwijl in de ene kerk homohuwelijken worden ingezegend, wijzen anderen dit ten stelligste af en willen mensen misschien niet eens naast een homo in de kerk zitten. Soms blijken mensen die vroeger homoseksualiteit sterk afkeurden, ineens veel milder te zijn geworden, toen hun zoon verteld had, dat hij ook homo was, terwijl anderen geen contact met zo'n zoon meer willen hebben. Wat is nou de Bijbelse weg??Er worden vragen gesteld over wat homoseksualiteit nu eigenlijk is; is het een afwijking, is het een ziekte, is het een zonde of is het gewoon een andere manier van leven en van liefhebben? Zijn zij zo geboren, is het een geaardheid, of zijn zij zo geworden en is het een keuze? Sommigen zijn heel resoluut in het afwijzen van de homo's, omdat zij niet zo geboren kunnen zijn, omdat, zoals deze mensen zeggen, 'God geen fouten maakt'.?Vroeger werd homoseksualiteit vanuit de Bijbel in alle kerken en door alle predikanten en gemeenteleden sterk veroordeeld. Hebben de mensen de Bijbel in het verleden op een verkeerde manier gebruikt, hebben zij bepaalde teksten verkeerd uitgelegd, begrepen zij bepaalde zaken niet, verwarden zij de religieuze homoseksualiteit (mannelijke tempelhoeren) met echte liefde tussen mannen en vrouwen? Hoe zit het nou eigenlijk? En waren David en Jonathan ook homo's??Bij de beantwoording van de belangrijkste vragen willen wij luisteren naar de Bijbel en hierbij ook gebruik maken van rabbijnse geschriften, waarin immers vanuit de tijd van het Oude Testament al omgegaan wordt met Gods Woord en dit uitgelegd wordt voor de praktijk van het dagelijks leven. Dat betekent, dat duidelijke antwoorden gegeven worden, maar vanuit een liefdevolle en pastorale benadering.

... gaan, vandaag niet meer gelden. Wat de Bijbel werkelijk leert over homoseksualiteit ... bol.com | De Bijbel en homoseksualiteit | 9789491706547 ... ... . Toegankelijke en pastorale handreiking voor het doordenken van een urgent thema. Auteur(s): Kevin DeYoung: Pagina's: 192: In dit boek nodigt Kevin DeYoung iedereen - de scepticus, de zoeker, de zelfverzekerde en de twijfelaar - uit om zijn visie op homoseksualiteit te toetsen aan de Bijbel. Lees en zoek online in de Bijbel in Gewone Taal, de Nieuwe Bijbelvertaling en vele andere vertalingen. Ontdek meer over de Bijbel op debijbel.nl. debijbel.nl debijbel.nl Nederlands Bijb ... Wat zegt de Bijbel over homoseksualiteit? | Vragen over de ... ... . Ontdek meer over de Bijbel op debijbel.nl. debijbel.nl debijbel.nl Nederlands Bijbelgenootschap. Home; Geavanceerd zoeken. Lees de Bijbel; Wereld van de Bijbel. Wereld van de Bijbel. Kennis ... Genesis 19:1-29 Dit verhaal beschrijft hoe de inwoners van Sodom de gasten van Lot wilden verkrachten. Leviticus 18:22 en Leviticus 20:13 In de wet van Mozes staat twee maal genoemd dat 'je niet het bed mag delen met een man zoals met een vrouw'. De vraag hierbij is of deze regel nu ook nog geldt....