mulders-gm.nl

De grootste vogel kan niet vliegen

PUBLICATIE DATUM 2013-08-16
BESTANDSGROOTTE 12,6
ISBN 9789029591393
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Atte Jongstra
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De grootste vogel kan niet vliegen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Atte Jongstra. Lezen De grootste vogel kan niet vliegen online is nu zo eenvoudig!

`Wie ben je? `Een man,antwoordde ik. `Zoals ik me die herinner. Met deze woorden begint het titelverhaal van Cicerone, een van de dertien stukken in deze verhalenbundel van Atte Jongstra. Je zou de verhalen in Cicerone realistisch kunnen noemen. De nadruk ligt op de werkelijkheid, zij het de werkelijkheid van het geheugen. Veel van de personages in Cicerone voeren de lezer door hun herinneringen, een bonte wereld van eigen indrukken en gedachten, maar ook door herinneringen aan de gedachten van anderen. Vaak zijn die nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden.De verhalen in Cicerone ontstaan terwijl ze verteld worden. De uiteenlopende vertellerseen eenzame encyclopedist, een plattelandspostbode, een etnograaf, een handschoenenliefhebber, een belaagde geadresseerde, een verstrooide visser en een hartstochtelijk luisteraarzijn ervan overtuigd dat hun verhaal op z n minst één waarschijnlijke versie van de realiteit belichaamt.Cicerone sluit in thematiek aan op Jongstra s roman Groente, die eveneens bestond uit memoires. Het is een tweede stap in wat lijkt uit te groeien tot een meeslepende prozacyclus, waarin de schrijver zich ontpopt als een kleurrijke en welsprekende geheugenkunstenaar.Atte Jongstra (Terwispel, 1956) publiceerde eerder de studie De multatulianen en de romans De psychologie van de zwavel (1989, bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs) en Groente (1991).

...e, en de pinguïns , die ook niet kunnen vliegen, maar tot de orde van niet-vliegende zeevogels behoren ... De grootste vogel kan niet vliegen (e-Book) - Atte ... ... . De meest bekende grote vogel is de zeearend, met een spanwijdte van wel 2,5 meter. Maar daarmee staat hij niet alleen. Ook de knobbelzwaan heeft namelijk vleugels van wel 2,5 meter wijdt. In deze top tien van vogels met de grootste vleugelwijdte ter wereld komen nog vele meer van dit soort vogels aan bod. Struisvogel: de grootste vogel. De welbekende struisvogel is de afsluiter van de top 10 grootste voge ... De grootste vogel kan niet vliegen (e-Book) - Atte ... ... . Struisvogel: de grootste vogel. De welbekende struisvogel is de afsluiter van de top 10 grootste vogels. Deze Afrikaanse loopvogel weegt ongeveer 104 kilogram en heeft een maximum gewicht van 150 kilogram. De lengte bedraagt ongeveer 210 centimeter en ook deze vogel kan niet vliegen. Wel kunnen ze met maar liefst 70 km per uur rennen. Het verschil tussen de helmkasuaris en de struisvogel - de aanvoerder van deze lijst - is relatief groot. Zo weegt een struisvogel gemiddeld 156 kilogram. Hierbij past een hoogte van 275 centimeter. Niet alleen staat dit dier bekend als de grootste vogel, ook is de struisvogel de snelst lopende vogel. Lees „De grootste vogel kan niet vliegen" door Atte Jongstra verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. `Wie ben je? `Een man, antwoordde ik. `Zoals ik me die herinner. Met deze woorden begint het titelverhaal van Cicerone, ... Hallo! Op zoek naar een De grootste vogel kan niet vliegen-boek geschreven door auteur Atte Jongstra? Registreer u op onze website ...