mulders-gm.nl

Trends in afscheid en herinneren

PUBLICATIE DATUM februari 2015
BESTANDSGROOTTE 9,32
ISBN 9789491932137
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Adjiedj Bakas
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Trends in afscheid en herinneren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Adjiedj Bakas. Lezen Trends in afscheid en herinneren online is nu zo eenvoudig!

Nederlanders zijn niet goed in het tonen van emoties, en voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe, en taboes stop je weg zo ver je kunt. Maar de afgelopen decennia proberen de dood steeds vaker de plek in ons leven te geven die zij verdient. We zoeken naar manieren om ons verdriet te uiten en om onze dierbaren te blijven koesteren. De manier waarop wij afscheid nemen van onze naasten wordt bovendien steeds persoonlijker ingevuld, terwijl ook de instroom van mensen uit andere culturen ervoor zorgde dat de eenvormigheid in uitvaarten verdween. We koesteren tegenwoordig de momenten waarop we onze dierbaren mogen herdenken, waardoor er meer ruimte komt voor verliesverwerking. In dit boekje zijn veel tips te vinden hoe om te gaan met verlies en rouw. In 'Trends in afscheid en herinneren' pleiten 'trendwatcher des vaderlands' Adjiedj Bakas en Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden, er voor om voortaan ook op Valentijnsdag, een dag die gewoonlijk in het teken staat van prille, nog onuitgesproken liefde, de liefde voor onze overleden beminden te vieren. Een geliefde blijft nu eenmaal een geliefde, ook als de dood je van zo iemand scheidt. Daarnaast komen Bakas en Bavelaar met de laatste trends op het gebied van uitvaarten. Welke manieren van afscheid nemen en herinneren zijn gangbaar anno 2015, en met welke ontwikkelingen op uitvaartgebied moeten we de komende jaren rekening houden?

...espect. Voor ons is elke uitvaart maatwerk, maar dit afscheid vraagt om nóg meer flexibiliteit en inlevingsvermogen ... Trends in afscheid en herinneren: over betekenisvol leven ... ... . Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier rustig en respectvol afscheid kan nemen. Uw naaste met dementie maar juist ook u, zonder extra zorgen. We bespreken graag wat in uw situatie zou passen. Afscheid nemen van een dierbare is het ophalen van herinneringen en er een nieuwe herinnering bijmaken; de afscheidsviering. Als ritueel begeleider kan ik u helpen bij het maken van deze nieuwe herinnering. Samen met u geef ik inhoud en vo ... Hoe gaat u om met uw eigen of andermans rouw | Yarden ... . Als ritueel begeleider kan ik u helpen bij het maken van deze nieuwe herinnering. Samen met u geef ik inhoud en vorm aan de afscheidsviering. Dit doen we door echt en eerlijk te kijken hoe iemand was. Ieder mens is uniek. Herinnering en hersenfuncties. Het menselijk geheugen bestaat uit meerdere systemen met hun eigen kenmerken. Herinnering (Engels: recall of recollection) wordt meestal in verband gebracht het declaratief geheugen: het geheugen voor feiten en gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het verleden.Het opslaan van deze kennis (Engels: encoding) en terugzoeken (Engels: retrieval) gebeurt door ... Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dichtdoen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Kahlil Gibran Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931 +208 herinneren. Wensen rondom afscheid en herinnering. Onvergetelijk. Wensencodicil. PERSONALIA Achternaam: Voornamen: Roepnaam: Geboortedatum: Geboorteplaats: ... EEN ONVERGETELIJK AFSCHEID. 5. STILSTAAN BIJ DE HERINNERING CONDOLEANCE Schriftelijke condoleance bij: (meer keuzes mogelijk) afscheidsbezoek...