mulders-gm.nl

De Bestuurlijke Kaart Van De Europese Unie

PUBLICATIE DATUM januari 9999
BESTANDSGROOTTE 3,37
ISBN 9789046900420
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Onbekend
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De Bestuurlijke Kaart Van De Europese Unie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen De Bestuurlijke Kaart Van De Europese Unie online is nu zo eenvoudig!

Er bestaan hardnekkige clichés over 'Europa': dat het een logge bureaucratie is, dat lobbyisten er de dienst uitmaken, dat Nederlandse belangen erdoor geschaad worden, dat de beleidsvorming ondemocratisch is. Maar wie weet hoe de EU nu eigenlijk echt functioneert? Hoe komt beleid tot stand, en door wie wordt dat vervolgens uitgevoerd? Waarom is deze organisatie op zo'n ingewikkelde wijze vormgegeven? Op deze vragen geeft De bestuurlijke kaart van de Europese Unie een antwoord. Dit boek beschrijft en analyseert de Europese samenwerking zodat niet alleen duidelijk wordt hoe de 'bestuurlijke kaart' eruit ziet, maar ook waarom deze er zo uitziet. Ten eerste besteedt het boek aandacht de politieke ontstaansgeschiedenis van de EU en 'de idee Europa'. Vervolgens komt het systeem van de Europese besluitvorming aan bod. Dit deel gaat dieper in op de procedures die gevolgd worden en de rol die de verschillende Europese instellingen spelen. Ten derde worden andere belangrijke spelers op Europees niveau behandeld, en als laatste komen aan bod de onderlinge samenhang en relaties tussen de burgers en de EU, de Nederlandse regering en de EU en ten slotte de EU en de rest van de wereld. De bestuurlijke kaart van de Europese Unie richt zich op hbo- en wo-studenten in de bachelorfase van opleidingen op het gebied van onder andere bestuurskunde, politicologie, economie, Europese studies en journalistiek. Daarnaast is dit boek een nuttig naslagwerk voor ieder die beroepshalve te maken heeft met 'Europa', van beleidsmedewerkers bij de overheid tot mensen werkzaam in het bedrijfsleven. Bovendien is het ook interessant voor iedereen die meer wil weten over 'Europa' dan wat de media te bieden hebben.Anna van der Vleuten is als universitair docent Internationale Betrekkingen verbonden aan de opleiding Politicologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

...ttig naslagwerk voor professionals die te maken hebben met 'Europa' ... Studystore | De bestuurlijke kaart van de Europese Unie ... ... . Het boek De bestuurlijke kaart van de Europese Unie, geschreven door Anna van der Vleuten, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Opdrachten bij De bestuurlijke kaart van de Europese Unie - 6/8 Opdracht 14.2 Neem drie verschillende uitgaven van de Eurobarometer, bijvoorbeeld jaren tachtig, jaren negentig en een recent jaar. Kijk daarbij naar de cijfers over invloed, vertrouwen, bevoegdhed ... bol.com | De bestuurlijke kaart van de Europese Unie ... ... . Kijk daarbij naar de cijfers over invloed, vertrouwen, bevoegdheden van Europa of een ander onderwerp dat De bestuurlijke kaart van de Europese Unie Instellingen, besluitvorming en beleid H2: De institutionele architectuur van de EU. 2.1 Casus: Europese zorgen over zonnesteken 2.2 Intergouvernementalisme en supranationalisme Intergouvernementalisme: regereringen nemen zelf besluiten en zijn verantwoordelijk voor uitvoering hiervan Supranationalisme: rol van regeringen worden beperkt door inbreng ... De bestuurlijke kaart van de Europese Unie wordt 19 keer aangeboden op Bookmatch. En het De bestuurlijke kaart van de Europese Unie boek is dit jaar al 4 keer verkocht. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van De bestuurlijke kaart van de Europese Unie. De bestuurlijke kaart van de Europese Unie | ISBN 9789046904893 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De bestuurlijke kaart van de Europese Unie 9789046904893. Koop dit studieboek op bookmatch.nl, een marktplaats met 200.000 Tweedehands studieboeken . De bestuurlijke kaart van de Europese Unie richt zich op hbo- en wo-studenten van opleidingen op het gebied van bestuurskunde, politicologie, economie, Europese studies en journalistiek. Daarnaast is dit boek een nuttig naslagwerk voor professionals die te maken hebben met 'Europa'....