mulders-gm.nl

Portret van een glasblazer

PUBLICATIE DATUM september 2016
BESTANDSGROOTTE 11,42
ISBN 9789402154214
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Maurice de van der Schueren
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Portret van een glasblazer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maurice de van der Schueren. Lezen Portret van een glasblazer online is nu zo eenvoudig!

In dit boek wordt een nauwkeurige beschrijving gegeven van de functie van glasblazer. De beschrijving geeft een beeld van het beroep rond 2016. In dit boek worden behalve de organisatie en plaats in een organisatie waar de glasblazer werkt een aantal centrale thema's besproken die uit de dataverzameling naar voren komen. De beschrijving is gebaseerd op een grote diversiteit aan bronnen, zoals geschreven en gedrukte bronnen, interviews, fotoarchief et cetera. Na de thematische beschrijving van de functie glasblazer volgt een hoofdstuk waar een theoretische verdieping plaatsvindt door het stellen van een aantal reflectievragen.

...e beschrijving geeft een beeld van... Een Glasblazer kan eigen ontwerpen maken en uitvoeren, of in opdracht werken en een object vervaardigen die voldoet aan de wensen van de klant ... Portretliefde - Portretten ... . Werkzaamheden van een Glasblazer zijn: objecten ontwerpen, het ontwerp bespreken met de opdrachtgever, glas smelten, ovens instellen, glasblazen, warmglastechnieken toepassen, glasobjecten koelen, glas nabewerken met veredelingstechnieken en het ... Boeken Glasblazer. Er zijn erg weinig vacatures voor Glasblazers. Dit is logisch, want de branche bestaat voor 80% uit zelfstandigen zonder personeel. Het arbeidsmarktperspecti ... Portretliefde - Portretten ... ... Boeken Glasblazer. Er zijn erg weinig vacatures voor Glasblazers. Dit is logisch, want de branche bestaat voor 80% uit zelfstandigen zonder personeel. Het arbeidsmarktperspectief van een Glasblazer is dan ook sterk afhankelijk van de eigen inzet en ondernemerschap.Een Glasblazer maakt luxeproducten wat betekent dat hij minder werkt heeft in tijden van economische recessie. In 2008 maakt Wiebe van Broodkast een portret van Rose Barometers, een video waar Andreas trots op was: de video staat tot vandaag de dag op de homepage van H.N. Rose Barometers. Andreas Rose kwam uit een geslacht van glasblazers. Hij maakte en repareerde barometers en repareerde klokken, samen met collega-glasblazer Maas Heilbron. En van 18de-eeuws gegraveerd glas tot moderne stukken van de Franse 19de-eeuwse glasblazer Emile Gallé en de 20ste-eeuwse Nederlandse kunstenaar Andries Copier. ... e...