mulders-gm.nl

Men droomt wat men is

PUBLICATIE DATUM 2013-08-16
BESTANDSGROOTTE 4,55
ISBN 9789029591461
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Atte Jongstra
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Men droomt wat men is in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Atte Jongstra. Lezen Men droomt wat men is online is nu zo eenvoudig!

`Wie ben je? `Een man,antwoordde ik. `Zoals ik me die herinner. Met deze woorden begint het titelverhaal van Cicerone, een van de dertien stukken in deze verhalenbundel van Atte Jongstra. Je zou de verhalen in Cicerone realistisch kunnen noemen. De nadruk ligt op de werkelijkheid, zij het de werkelijkheid van het geheugen. Veel van de personages in Cicerone voeren de lezer door hun herinneringen, een bonte wereld van eigen indrukken en gedachten, maar ook door herinneringen aan de gedachten van anderen. Vaak zijn die nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden.De verhalen in Cicerone ontstaan terwijl ze verteld worden. De uiteenlopende vertellerseen eenzame encyclopedist, een plattelandspostbode, een etnograaf, een handschoenenliefhebber, een belaagde geadresseerde, een verstrooide visser en een hartstochtelijk luisteraarzijn ervan overtuigd dat hun verhaal op z n minst één waarschijnlijke versie van de realiteit belichaamt.Cicerone sluit in thematiek aan op Jongstra s roman Groente, die eveneens bestond uit memoires. Het is een tweede stap in wat lijkt uit te groeien tot een meeslepende prozacyclus, waarin de schrijver zich ontpopt als een kleurrijke en welsprekende geheugenkunstenaar.Atte Jongstra (Terwispel, 1956) publiceerde eerder de studie De multatulianen en de romans De psychologie van de zwavel (1989, bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs) en Groente (1991).

... community nog geen review geschreven over Men Droomt Wat Men Is ... Wat zijn dromen? Wanneer en waarover dromen mensen? ... .Kom terug naar Klezzer nadat je Men Droomt Wat Men Is hebt gekocht en laat anderen weten of ze het ook moeten ... Men droomt wat men is direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Waarom dromen mensen eigenlijk? Wat is de reden dat we iedere nacht de meest vreemde, enge of fijne dromen hebben? Ook al weten we veel over hoe slapen werkt en wat er met je hersenen gebeurt als je droomt; het zou ook leuk zijn als wetenschappers uit konden leggen waarom je nou precies droomt. Een lucide droom is een droom, waarin men zich bewust is van h ... Men droomt wat men is - De Arbeiderspers - Singel Uitgeverijen ... . Een lucide droom is een droom, waarin men zich bewust is van het feit dan men droomt en een repeterende droom is een droom die in een bepaalde periode steeds weer terug keert. Volgens de psychologische uitleg vertelt deze droom de dromer iets wat hij of zij niet wil aanvaarden of niet wil begrijpen. Gemiddeld droomt men drie tot vijf keer per nacht, maar dit kan ook meer zijn; de meeste dromen worden vrijwel onmiddellijk vergeten. Dromen die gerelateerd zijn aan ervaringen van de voorgaande dag worden geassocieerd met thèta-activiteit, wat suggereer...