mulders-gm.nl

Men droomt wat men is

PUBLICATIE DATUM 2013-08-16
BESTANDSGROOTTE 7,71
ISBN 9789029591461
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Atte Jongstra
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Men droomt wat men is in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Atte Jongstra. Lezen Men droomt wat men is online is nu zo eenvoudig!

`Wie ben je? `Een man,antwoordde ik. `Zoals ik me die herinner. Met deze woorden begint het titelverhaal van Cicerone, een van de dertien stukken in deze verhalenbundel van Atte Jongstra. Je zou de verhalen in Cicerone realistisch kunnen noemen. De nadruk ligt op de werkelijkheid, zij het de werkelijkheid van het geheugen. Veel van de personages in Cicerone voeren de lezer door hun herinneringen, een bonte wereld van eigen indrukken en gedachten, maar ook door herinneringen aan de gedachten van anderen. Vaak zijn die nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden.De verhalen in Cicerone ontstaan terwijl ze verteld worden. De uiteenlopende vertellerseen eenzame encyclopedist, een plattelandspostbode, een etnograaf, een handschoenenliefhebber, een belaagde geadresseerde, een verstrooide visser en een hartstochtelijk luisteraarzijn ervan overtuigd dat hun verhaal op z n minst één waarschijnlijke versie van de realiteit belichaamt.Cicerone sluit in thematiek aan op Jongstra s roman Groente, die eveneens bestond uit memoires. Het is een tweede stap in wat lijkt uit te groeien tot een meeslepende prozacyclus, waarin de schrijver zich ontpopt als een kleurrijke en welsprekende geheugenkunstenaar.Atte Jongstra (Terwispel, 1956) publiceerde eerder de studie De multatulianen en de romans De psychologie van de zwavel (1989, bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs) en Groente (1991).

...over naakt zijn, kunnen bepaalde kledingstukken in dromen ook betekenis hebben ... Wat zijn dromen? Wanneer en waarover dromen mensen? ... . Soms dromen mensen ervan om ineens een decoratief kledingstuk te dragen, wat kan betekenen dat de persoon zich verlegen of afgewezen voelt. Als een vrouw droomt over het dragen van een hoed, kan ze verlegen zijn of zichzelf niet mooi vinden. Wat betekent een droom over bevallen? Als je zwanger bent is het heel normaal om te dromen over een bevalling. Als je dat niet bent staat een droom van een bevalling voor het begin van ee ... Men droomt wat men is - De Arbeiderspers - Singel Uitgeverijen ... . Als je dat niet bent staat een droom van een bevalling voor het begin van een Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van de betekenissen van dromen. Om de betekenis gericht te zoeken, druk tegelijk op Ctrl en F (Mac: Command en F) en typ het onderwerp, het gevoel dat je had, een beschrijving van de omgeving of iets wat je opviel in je droom. Als je droomt dat je geliefde lui is, is dat een aanwijzing dat je veel onrustige en onveilige liefdesrelaties zal hebben. Ongerustheid. Als je je ongerust of bezorgd voelt in je droom is dat een afspiegeling van wat je kan voelen als je wakker bent. We dromen in onze slaap, waar komen dromen vandaan, wat betekenen dromen, hoe kun je een droom onthouden want dromen doe je altijd maar je vergeet ze ook Droom 1) Beeld dat niet origineel is 2) Beelden in de slaap 3) Beeldvoorstelling tijdens de slaap 4) Fantasie 5) Fantastisch toekomstbeeld 6) Wens 7) Geen werkelijkheid 8) Ideaal 9) Ideaal beeld 10) Ideaalbeeld 11) Iets heel moois 12) Iets zeer moois 13) Illusie 14) Mijmerij 15) Mijmering 16) Nachtbeelden Welke soorten dromen zijn er en wat betekenen ze? Een mens droomt vier tot vijf keer per nacht. In Nederland zijn dat per nacht al meer dan vijftig miljoen dromen, over de hele wereld zelfs meer dan dertig miljard dromen! Toch is er nog zo weinig bekend over het ontstaan van de dromen en waarom we eigenlijk dromen. Negentien jaar geleden overkwam Mel Gibson in What Women Want al iets vergelijkbaars. Nu is het Taraji P. Henson die in What men want plotseling luid en duidelijk de gedachten van het andere… Men stelt zich voor dat men werkelijk slaapt, en voert in deze `voorgestelde droom' datgene uit wat men van plan was om te doen in een lucide droom. Herhaling van de vorige stappen: Herhaling tot men effectief een lucide droom heeft, of tot men in slaap valt. Het is heel belangrijk dat men weet wat men wil uitvoeren in een lucide droom....