mulders-gm.nl

Zingende eilanden

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 10,43
ISBN 9789023435495
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Miguel Barnet
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Zingende eilanden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Miguel Barnet. Lezen Zingende eilanden online is nu zo eenvoudig!

'Zingende eilanden' is een literaire mix van nostalgie, heimwee, slavernij, racisme, geestverschijningen, tropisch toerisme, natuurgeweld, migratie, liefde, zang en dans. Het geeft een veelzijdig en veelkleurig beeld van de smeltkroes van culturen die de Caraïbische archipel vormt. In zijn keuze van verhalen heeft Wim Rutgers zich laten leiden door de ontmoeting tussen die verschillende culturen met hun eigen gebruiken, opvattingen, keukens, rituelen en geheimen.

...het hele jaar door van genieten. Op de fiets of te voet ... Elburg en Urk zingen samen - Chr. Mannenkoor Eiland Urk ... ... . De beelden zijn in 2009 geplaatst door Beyond Leidsche Rijn. Trek er op uit met deze routebeschrijvingen. Wandelroute Beeldenpark Leidsche Rijn (2009) (opent een pdf) Ontdekkingstocht voor jonge kunstkijkers (6+) (opent een pdf) […] Westelijke Eilanden. Een dorp in de stad wordt het wel genoemd. Het Bickerseiland, Realeneiland en Prinseneiland hebben een rijke historie van handel, scheepvaart en industrie. Maar ook kunstenaars vonden en vinden hier hun domici ... bol.com | Zingende torens, Marian van der Heiden ... ... . Maar ook kunstenaars vonden en vinden hier hun domicilie. Oude Binnenstad. Het waait er altijd en het is er guur, en de mensen stammen er van vikingen af. Dat is ook te horen in ons dialect, vinden de bewoners van de Britse Shetland- en Orkney-eilanden. Taalkundige Klaske van Leyden ging erheen en ontdekte dat het anders zat. Achteraf gezien kwamen de muzikale momenten die het meeste indruk op mij hebben gemaakt bijna altijd als terloops voorbij: bij zingende vrienden aan een Moskovitische keukentafel; bij zingende kinderen wachtend op een bus in Kirgizië; bij straat muzikanten in In-Salah, (Algerijnse Sahara); bij zingende vrouwen in een prau op de Kei-eilanden, (Molukken); bij kerkgangers in Cameroun; bij ......