mulders-gm.nl

Krol & De Koninklijke

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 5,41
ISBN 9789021472751
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Gerrit Krol
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Krol & De Koninklijke in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrit Krol. Lezen Krol & De Koninklijke online is nu zo eenvoudig!

In deze flinke verzamelbundel brengt Gerrit Krol op een unieke manier zijn beroepsleven in beeld, een leven in dienst van Shell. Aan de beroemde romans De chauffeur verveelt zich, In dienst van de Koninklijke en 60 000 uur is een aantal verhalen toegevoegd. Krol geeft ons meer dan een weergave van een prozaïsche kantoorwerkelijkheid. Door zijn puntige stijl vol onverwachte wendingen roept hij een wereld op die de grauwheid van het bestaan op een formidabel verrassende wijze inkleurt. Krol heeft een ontegenzeggelijk eigenzinnige logica, die je op volkomen nieuwe gedachten brengt. Niet alleen de werknemers van Shell, niet alleen de computerspecialisten, de nerds, de rekenaars, en ander nuchtere denkers zullen genieten. Zelfs niet alleen de mensen die ooit een tijd hebben doorgebracht tussen de muren van kantoor of fabriek. Iedereen zal zich in Krols situatie kunnen verplaatsen, een glimlach van herkenning niet kunnen onderdrukken, en zich verbazen over de wonderlijke stappen die de auteur zet in de ontleding, die soms een ondermijning lijkt, van het systeem.

...kan ik mijn Koninklijke onderscheiding ook inleveren ... Download PDF Krol & De Koninklijke ... .' Na de ontdekking had Krol, zo vertelde hij, gebeld met 'een collega van Omroep Brabant. De heer Krol was oprichter en hoofdredacteur van 'De Gay Krant' en een bekend voorvechter van homorechten. Zo zette hij zich in voor opstelling van het burgerlijk huwelijk. Henk Krol was eerder voorlichter van de VVD-Tweede Kamerfractie en in 2011-2012 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. In 2014 was hij raadslid in Eindhoven. Ze missen d ... Desiree Cuperus - Krol - Directeur Revalidatie en Advies ... ... . In 2014 was hij raadslid in Eindhoven. Ze missen de 'wiskundige kant' van zijn schrijverschap, waarom zijn werk nogal eens moeilijk wordt gevonden. De inhoud bestaat uit een een gedicht uit de bundel 'Polaroid' (1976), een zevental columns en een aantal fragmenten uit romans die in de beide, onlangs verschenen verzamelbundels 'Krols Keus'* en 'Krol & de Koninklijke'* zijn te vinden. De reputatie van Joris Demmink kreeg gisteren opnieuw een knauw. Henk Krol, die voor de Gaykrant ooit schreef over Demminks vermeende kindermisbruik, mocht in de rechtszaal zijn verhaal doen. Hij ... Levensloop. Krol werd geboren als zoon van de leraar Nederlands Idzerd Krol en Tjitske Groenhof. Hij studeerde wiskunde en begon tijdens zijn studie te werken bij Shell als computerprogrammeur.Later werkte Krol voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij als systeemontwerper. Krol debuteerde in 1961 met gedichten in literaire tijdschriften. In 1962 verscheen zijn romandebuut De rokken van Joy ... Gerrit Krol (Groningen, 1934 - 2013) schreef vanaf zijn debuut in 1962 meer dan veertig boeken: romans, verhalen, novellen, columns, poëzie en essays. Zijn werk is herhaaldelijk bekroond, onder andere met de Multatuliprijs en de Busken Huetprijs. Zijn gehele oeuvre werd in 1985 bekroond met de Constantijn Huygensprijs en in 2001 met de P.C. Hooftprijs. … Krol en de Koninklijke (2001) Krols keus (Een Fries huilt niet/De man achter het raam/Wittgenstein in kleur/keuze uit de columns) (2001) 'n Kleintje Krol (2001) Een schaaknovelle (2002) 't Jonkje (bibliofiel, 85 ex.) (2003) Laatst met een vrouw, Kortebaankampioen (2004) Rondo ... Bekijk het profiel van Froukje Krol op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Froukje heeft 3 functies op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Froukje en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. Boeken van Gerrit Krol lezen? Boeken van Gerrit Krol koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis...