mulders-gm.nl

De herinnerde soldaat

PUBLICATIE DATUM maart 2020
BESTANDSGROOTTE 6,32
ISBN 9789054528104
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Anjet Daanje
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De herinnerde soldaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anjet Daanje. Lezen De herinnerde soldaat online is nu zo eenvoudig!

Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt vlak achter de Belgische frontlinie een soldaat gevonden. Hij is niet gewond, maar weet niet wie hij is. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt vlak achter de Belgische frontlinie een soldaat gevonden. Hij is niet gewond, maar weet niet wie hij is. Men brengt hem naar een gesticht voor krankzinnigen. Vier jaar na de oorlog vindt hij via een advertentie zijn familie terug. Hij blijkt Amand Coppens te heten en hij heeft een vrouw, Julienne, en twee kinderen. Julienne neemt hem mee naar huis, maar hij herinnert zich zijn leven met haar niet. Het is een vreemde, ongemakkelijke situatie, ook voor haar. Ze vertelt hem over hun verleden en hij probeert de man te worden die hij ooit was, en zo worden ze opnieuw verliefd, veel verliefder dan ze ooit waren toen ze jaren geleden met elkaar trouwden. Naarmate hij zich meer op zijn gemak voelt in zijn nieuwe leven krijgt hij vaker nachtmerries over zijn tijd in de loopgraven. Het ergste vindt hij nog wel, dat hij, afgaand op zijn nachtmerries, van de door hem begane gruwelijkheden heeft genoten; dat kan hij zichzelf niet vergeven. De herinnerde soldaat is een roman over het begrip "identiteit'. Amand heeft geen echte identiteit omdat hij geen herinneringen van voor 1918 heeft. Hij moet zich in de wereld zien te redden zonder het houvast van het verleden.

... zet voor de rest van de roman, die veel mooie, lange en meanderende zinnen bevat ... Recensie: De herinnerde soldaat 📖 De Leesclub van Alles ... .. De herinnerde soldaat stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs, maar drong niet door tot de shortlist. De herinnerde soldaat is een groots werk, een zeer, zeer goede roman, die ik niet gauw zal vergeten. Die longlistpositie (de shortlist zat er niet in) is eigenlijk nog veel te min. Het is een roman die verhaalt over oorlog en liefde, over duisternis en geluk en de even zo belangrijke alledaagsheid daartussenin, over intimiteit en begoocheling, én op een verrassende manier over identiteit. De herinnerde soldaat. Zonder herinneringen geen identiteit [Recensie] Eerst ga ... Schrijfster Anjet Daanje presenteert 'De herinnerde soldaat' ... . De herinnerde soldaat. Zonder herinneringen geen identiteit [Recensie] Eerst gaat het over Noen, een naam voor een man die om het middaguur in december 1917 achter het front bij Merckem is gevonden. In 1922 vindt zijn vrouw Julienne hem terug in een Gents gesticht, waar hij woont vanwege geheugenverlies. De herinnerde soldaat is een roman over het begrip 'identiteit'. Amand heeft geen echte identiteit omdat hij geen herinneringen van voor 1918 heeft. Hij moet zich in de wereld zien te redden zonder het houvast van het verleden. Anjet Daanje De herinnerde soldaat recensie en informatie over de inhoud van deze historische oorlogsroman over de Eerste Wereldoorlog. Op 27 november 2019 verscheen bij Uitgeverij Passage deze nieuwe historische roman van Anjet Daanje. De herinnerde soldaat is een roman over het begrip 'identiteit'. Amand heeft geen echte identiteit omdat hij geen herinneringen van voor 1918 heeft. Hij moet zich in de wereld zien te redden zonder het houvast van het verleden. De herinnerde soldaat is een roman over het begrip 'identiteit'. Amand heeft geen echte identiteit omdat hij geen herinneringen van voor 1918 heeft. Hij moet zich in de wereld zien te redden zonder het houvast van het verleden. Geheugenloze soldaat Sinds Kees 't Hart, naar aanleiding van haar roman Gezel in marmer (2006) in De Groene Amsterdammer fulmineerde over hoezeer Anjet Daanje in de landelijke pers werd genegeerd, is het met die aandacht nauwelijks vooruitgegaan. Een omissie, maakt De herinnerde soldaat (Passage) wederom duidelijk. De herinnerde soldaat. Zonder herinneringen geen identiteit [Recensie] Eerst gaat het over Noen, een naam voor een man die om het middaguur in december 1917 achter het front bij Merckem is gevonden. Anjet Daanjes roman, De herinnerde soldaat, stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020 en won de prijs voor het Beste Groninger Boek 2020 (categorie fictie). Over De herinnerde soldaat stond in NRC Handelsblad een opvallend goede recensie van Thomas de Veen. De herinnerde soldaat is een roman over h...