mulders-gm.nl

Organiseren tussen organisaties

PUBLICATIE DATUM januari 2005
BESTANDSGROOTTE 8,16
ISBN 9789055944200
TAAL NEDERLAND
AUTEUR E. Kaats
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Organiseren tussen organisaties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Kaats. Lezen Organiseren tussen organisaties online is nu zo eenvoudig!

Bijna geen enkele organisatie zit op een eiland. In deze tijd is dat vrijwel onmogelijk. Je hebt elkaar nodig, wil je nog wat betekenen. Maar hoe kun je gezamenlijk als groep, in een keten, met partners, in een netwerk, in een alliantie, beter de individuele én gezamenlijke doelen bereiken dan ieder voor zich? De besturing en onderlinge verhoudingen binnen een groep kennen een geheel eigen dynamiek. Het gaat over het vrijwillig loslaten van Œbeetjes¹ autonomie in de verwachting dat het loslaten voordelen oplevert. En als je dan gaat samenwerken, hoe kom je dan tot de keuze voor de beste vorm van die samenwerking en hoe organiseer je een samenwerking zodanig dat deze constructief is? Ervaringen met samenwerkingsverbanden leren ons dat het succes ervan in hoge mate samenhangt met de vaardigheden van de mensen en de organisaties die deelnemen aan een samenwerking. Hoe organiseren we onszelf zodanig dat we onze samenwerkingsambitie ook kunnen waarmaken? Deze drie onderwerpen ­ groepsvorming, alternatieve samenwerkingsvormen, en samenwerkingsvaardigheid ­ staan als kernthema¹s voor bestuurders, managers en professionals centraal in dit boek.De auteurs zijn werkzaam als adviseurs en managers bij het organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Zij raakten gefascineerd door vraagstukken waar zij bij betrokken raakten op het gebied van samenwerking en zijn op zoek gegaan naar literatuur én best practices, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Het resultaat is een boek dat bestuurlijk en managerial bruikbare en hanteerbare handvatten bevat voor het succesvol initiëren en onderhouden van samenwerkingsrelaties.

...tussen organisaties is een vorm van organiseren waarbij mensen uit autonome organisaties ertoe overgaan duurzame afspraken te maken en zo delen van het werk op elkaar af te stemmen ... Samenvatting Organiseren tussen organisaties - Knoowy ... . Het leidt tot een diversiteit aan samenwerkingsrelaties met een duurzame intentie, maar wel eindig samenwerken. Organiseren gaat onder meer over het verdelen van rollen, het neerzetten van de programmaorganisatie, het vormgeven van de sturingslijnen en het bepalen van de verhouding met de permanente organisatie of organisaties. Op de samenwerking tussen de betrokkenen in het programma gaan we in het hoofdstuk Samenwerken in. Centrale vraag in dit hoofdstuk Op deze pagina worden boeken van praktisch toep ... Samenvatting Organiseren tussen organisaties - Knoowy ... . Op de samenwerking tussen de betrokkenen in het programma gaan we in het hoofdstuk Samenwerken in. Centrale vraag in dit hoofdstuk Op deze pagina worden boeken van praktisch toepasbare en nuttig gebleken methoden en technieken voor managers en professionals rondom leren samenwerken tussen organisaties gedeeld. Een verzamelplaats die je kunt gebruiken voor het verbeteren van samenwerking binnen je organisatie en tussen organisaties. Omdat je dit niet leert op een business school, maar door te samen te werken in de praktijk. Samenvatting Organiseren tussen organisaties en andere samenvattingen voor je studie, geschreven door studenten. Uitgebreide samenvatting van Organiseren tussen organisaties, 1e druk van P. van Klaveren, E. Kaats en W. Opheij. ISBN: 9789055944200. ... Samenwerken tussen organisaties is het platform voor kennis van praktisch toepasbare en nuttig gebleken methoden en technieken voor managers en professionals rondom leren samenwerken tussen organisaties. Een verzamelplaats die je kunt gebruiken voor het verbeteren van samenwerking binnen je organisatie en tussen organisaties. Omdat je dit niet leert op een business school, maar door te samen ... Bestel: Organiseren tussen organisaties Bestel Organiseren tussen organisaties met ISBN/EAN 9789055944200 snel en eenvoudig. Wij maken je studietijd zo makkelijk mogelijk, zodat jij slim kunt studeren. Ook voor handige studietips en de rest van je studiespullen ben je bij ons aan het juiste adres. 1. 'De wijze waarop een organisatie functioneert. Bij voorkeur is dit het resultaat van organiseren, maar soms is een organisatie historisch gegroeid zonder bewuste organisatie activiteit.' Wat mij opvalt in deze definitie is dat er een verschil wordt gemaakt tussen organiseren (de activiteit) en organisatie (het resultaat). De vernetwerking van organisaties wordt gefaciliteerd door digitale hulp...