mulders-gm.nl

De meisjes

PUBLICATIE DATUM juni 2016
BESTANDSGROOTTE 4,40
ISBN 9789048826155
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Emma Cline
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De meisjes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Emma Cline. Lezen De meisjes online is nu zo eenvoudig!

Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.De meisjes is een trefzeker debuut, een klassieke coming of age-roman over een meisje dat hunkert naar liefde en erkenning, en een overtuigend verhaal over de werking van macht.

...n het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie ... de Meisjes met de Wijsjes | Nederlandse Vocalpop ... . Ze staat eenzaam tussen twee pasgescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Lees „De meisjes van Ravensbruck" door Anna Ellory verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Anna Ellory vertelt in het aangrijpende De meisjes van Ravensbrück over liefde, de duisternis van de Holocaust en de hoo... De nuance, de sfeertekeningen en de geweldige zinnen vormen samen ... Drank van de meisjes - Drank van de Meisjes in Haps ... ... De nuance, de sfeertekeningen en de geweldige zinnen vormen samen een virtuoze schets van de innerlijke wereld van dwalende meisjes, of die zich nu in 1969 of de jaren '10 bewegen. NRC Cultuurgids De meisjes moesten ook wassen voor katholieke instellingen en hotels. Zoals hotel Bordelaise in Arnhem, dat wegens de streng-katholieke eigenaar in de regio bekend stond als 'het Vaticaan'. Derde aflevering van vierdelige serie over fabrieksarbeid van meisjes. Om tegemoet te komen aan de vraag naar panty's bouwt de Deense fabrikant Danlon in de jaren `50 een fabriek in Emmen. Honderden Drentse meisjes vinden daar werk. Tussen 1969 en 1973 worden ook zo'n 500 Joegoslavische meisjes naar Nederland gehaald om bij Danlon te werken. Wij zijn de Meisjes met de Wijsjes: dé Nederlandse vocalpopgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met vierstemmige versies van bekende Nederlandse nummers. Van ons publiek krijgen we vaak terug dat we klinken als een gouden kwartet. De thuisbasis van De Meisjes. Wat begon met een uit de hand gelopen hobby, resulteerde in een klein winkeltje en tegenwoordig zelfs een webwinkel. Het zal velen bekend voorkomen, je begint met verzamelen, en voordat je het weet is het huis (te) vol. Gelukkig kond...