mulders-gm.nl

William Rex

PUBLICATIE DATUM oktober 2008
BESTANDSGROOTTE 7,25
ISBN 9789040089961
TAAL NEDERLAND
AUTEUR A. Hoving
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen William Rex in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Hoving. Lezen William Rex online is nu zo eenvoudig!

In het Rijksmuseum staat een uitzonderlijk groot scheepsmodel uit 1698, de William Rex. Het is uniek in de wereld, niet alleen vanwege zijn omvang, ouderdom en detaillering, maar ook vanwege de historische en politieke betekenis die eraan kan worden verbonden.Dit Dossier gaat uitvoerig in op de ontstaansgeschiedenis en de functie van dit 'pronkschipje' en belicht eveneens de belangrijke rol van de scheepvaart in de Republiek en van de admiraliteiten. Verder is er onder meer aandacht voor andere 17de-eeuwse scheepsmodellen, de constructie van grote 17de-eeuwse oorlogsschepen en het leven aan boord.Een verklarende woordenlijst met scheepstermen complementeert dit boeiende boekje over de William Rex.

...en voeten uit (Rijksmuseum Amsterdam) De Zeeuwse admiraliteit kende een lange geschiedenis ... 50+ "William Rex" profiles | LinkedIn ... . De Middelburgse vergaderzaal was versierd met vlaggen en wimpels die tijdens de Opstand op Spaanse schepen waren veroverd. Aan de wanden hingen portretten van Zeeuwse admiraals, zoals de broers Johan en Cornelis Evertsen, en van de beroemdste Zeeuw in Hollandse zeedienst, Michiel de Ruyter. Career. Rex Williams was born in Halesowen on 20 July 1933, the son of Minnie Roberts and William Williams. [citation needed] In 1948 he won the British Boys' (under-16) Championships at both snoo ... Keizerskroon - Fritillaria imperialis 'William Rex' ... . [citation needed] In 1948 he won the British Boys' (under-16) Championships at both snooker and billiards, and in 1950 he was the National Under-19 Billiards champion.In 1951, at 17 years old, he became the youngest winner of the English Amateur Snooker Championship, beating the 1939 ... William Rex : model van een 17de eeuws oorlogsschip Nederland in de Gouden Eeuw , Nelleke Noordervliet, p. 107-113, p. 107 (afbeelding) Souvenirs de marine : collections de plans ou dessins de navires et de bâteaux an...