mulders-gm.nl

De zon schijnt

PUBLICATIE DATUM 2015-06-01
BESTANDSGROOTTE 10,93
ISBN 9789044626209
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Bril
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De zon schijnt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bril. Lezen De zon schijnt online is nu zo eenvoudig!

`In een lege Evian-fles heb ik een tak van een kastanjeboom staan. Het geheel staat in de vensterbank, boven de verwarming. Zo krijgen de knoppen licht en warmte. Dat is het idee. Het is overigens geen grote tak. Dat u niet denkt dat ik bij nacht en ontij met een motorzaag in het park ben geweest.De knoppen van de kastanje vind ik bijzonder mooi. Ze zijn groot en goudbruin, en kleverig. Dat laatste weet ik nog maar net. Toen ik de tak in huis haalde, waren die knoppen nog helemaal dicht. Ze plakten aan mijn vingers.Amper vierentwintig uur later waren de twee grootste knoppen al open. Als eerste meldde zich frisgroen, teder blad. Heel kleine blaadjes, maar al duidelijk met de vorm van een kastanjeblad.Bril had vele humeuren, maar bij voorkeur had hij een goed humeur. Hij kon als geen ander vol humor schrijven over de onvolmaaktheid van het leven en de mensheid in het bijzonder, maar altijd _ al was het zoeken naar een speld in een hooiberg - vond hij uiteindelijk het lichtpuntje.Jarenlang schreef Martin Bril dagelijks een column. Het liefst wilde hij zijn lezer iedere ochtend een glimlach bezorgen. In De zon schijnt is weer een verzameling opgenomen van zijn meesterlijke observaties over het dagelijkse leven: lekker eten, de weersvoorspellingen, optimisme, een mooi bericht op de radio, het genot van de perfecte stoel en het naderen van een nieuw jaar.Uit elk verhaal blijkt het verlangen iedere dag fris opnieuw te beginnen. Als geen ander kan Bril laten voelen dat het de kleine dingen zijn die het leven groots en meeslepend maken.Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton `Evelien, waarvan tevens een succesvolle televisieserie werd gemaakt. Bril publiceerde tientallen boeken die steevast uitgroeiden tot bestsellers.

...rt onder de riem te steken #CORONALIED. Skip navigation ... De zon schijnt, maar het regent | medischcontact ... ... Schijnen als de ZON WillMedia B.V. Loading ... ZON ( met boodschap ) - Duration: ... De zon schijnt altijd. 137 d. vind-ik-leuks. De zon schijnt altijd laat mensen zien dat er meer is dan verdriet en ellende, dat achter elke wolk ook weer de zon schijnt, altijd. De Zon is de ster in het planetenstelsel waar ook onze eigen planeet de Aarde deel van uitmaakt, het planetenstelsel dat we het Zonnestelsel noemen. Vanaf de Aarde gezien, is de Zon verreweg het helderst ... De zon schijnt weer! Zo zorg je voor een schoon terras of ... ... . Vanaf de Aarde gezien, is de Zon verreweg het helderste object aan de hemel, indien zij boven de horizon staat; dit bepaalt dan ook het op aarde gebruikelijke onderscheid tussen dag en nacht. De zon schijnt weer! Zo zorg je voor een schoon terras of balkon. Schoonmaaktip van de week Het huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn, zeker niet als je de fijne trucjes kent. Daarom ... Voorzitter, als de zon schijnt, hebben we geen paraplu nodig, maar als het regent wel. Madame la Présidente, lorsq...