mulders-gm.nl

Koningin Juliana, een leven in beeld

PUBLICATIE DATUM 2004-04-05
BESTANDSGROOTTE 4,1
ISBN 9789058602343
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Auteur Onbekend
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Koningin Juliana, een leven in beeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Auteur Onbekend. Lezen Koningin Juliana, een leven in beeld online is nu zo eenvoudig!

Koningin Juliana, moeder des VaderlandsMet het overlijden van Juliana, is een warme, betrokken vrouw heengegaan. Koningin Juliana, moeder des Vaderlands toont in prachtige historische beelden haar veelbewogen en alles behalve idyllische leven.Als enig en langverwacht kind had Juliana een beschermde jeugd; het contact met leeftijdgenootjes was zeer beperkt en haar wereld bestond vooral uit deftige dames en heren. Wellicht is ze, als reactie hierop, altijd wars gebleven van regels en protocollen.Ondanks het feit dat haar leven in het teken stond van haar (toekomstige) taak als vorstin, kon ze haar vier dochters een warm thuis bieden.Van 1948 tot 1980 was Juliana koningin der Nederlanden, waarbij ze een menselijke en benaderbare stijl van regeren hanteerde. Velen zullen zich haar dan ook herinneren als een 'gewone' bijzondere vrouw.Dit indrukwekkende fotodocument over het leven van Koningin Juliana bevat beelden van haar prilste jeugd tot het eerbetoon op paleis Noordeinde en de bijzetting in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk te Delft.

... kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor ... PDF ePUB - Koningin Juliana, een leven in beeld ... . Het begint op Marktplaats 'Juliana's leven is tragisch geweest' Het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard was nog veel slechter dan tot nog toe bekend was. Jolande Withuis schreef de eerste wetenschappelijke biografie over Juliana. 'Het is heel treurig, ja.' Remco Meijer 26 oktober 2016, 2:00 Eenzaamheid speelde een grote rol in het leven van Juliana (1909-2004), die als enig kind van koningin Wilhelmina en prins Hendrik in Paleis Het Loo opgroeide als troonopvolgster. Juliana (1909-2004) was een door velen geliefde vorstin; n ... 'Juliana's leven is tragisch geweest' | De Volkskrant ... . Juliana (1909-2004) was een door velen geliefde vorstin; niettemin weten we weinig van haar persoonlijk leven. Na een afgeschermde jeugd in de benauwenis van het hof en na haar opbloei tijdens haar verblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog, waarbij ze zich veel actiever inzette voor de geallieerde zaak dan veelal wordt gedacht, begon Juliana in 1948 vol ambitie aan haar 'zware maar ... Schrijver: Titel: KONINGIN JULIANA,EEN LEVEN IN BEELD: Uitgever: Bijzonderheden: 11,ZA,2004,STRENGHOLT,SOFT COVER,30 APRIL 1909 - 20 MAART 2004,224 PAG., Koningin Juliana, moeder des Vaderlands toont in prachtige historische beelden haar veelbewogen en alles behalve idyllische leven.Als enig en langverwacht kind had Juliana een beschermde jeugd; het contact met leeftijdgenootjes was zeer beperkt en haar wereld bestond vooral uit deftige dames en heren. Beelden van Juliana en Bernhard onthuld. BAARN (ANP) - Koningin Beatrix heeft dinsdag in de paleistuin van Paleis Soestdijk twee levensechte beelden van haar ouders onthuld. Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant 'Sekte' Het boek van Withuis is de eerste wetenschappelijke biografie van Juliana. Het is tevens een persoonlijk portret van een koningin die vooral 'gewoon' Juliana wilde zijn. Zij had er grote moeite mee dat dat niet kon. Vanaf 1948 raakte zij in de greep van 'gebedsgenezeres' Greet Hofmans. Jul...