mulders-gm.nl

De Paardenfluisteraar

PUBLICATIE DATUM januari 2001
BESTANDSGROOTTE 9,59
ISBN 9789022528686
TAAL NEDERLAND
AUTEUR N. Evans
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De Paardenfluisteraar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N. Evans. Lezen De Paardenfluisteraar online is nu zo eenvoudig!

Een zeldzaam mooie roman over liefde en beproeving.Een enorme truck met oplegger rijdt door een besneeuwd landschap. Niet ver van de weg gaat een meisje op haar paard door de maagdelijk witte heuvels. De sneeuw knispert onder de hoeven, maar ook hier en daar, ook bij de kruising waar de truck nadert, is het verraderlijk glad. In enkele seconden wordt het leven van een gezin verwoest...Hoewel de dertienjarige Grace en haar paard Pilgrim ernstig gewond zijn, overleven ze beide het ongeluk. Maar hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.Grace is het enige kind van de prominente New Yorkse journaliste Annie en van Robert, een jurist. Zonder dat ze aanvankelijk begrijpen waarom, is hun aller lot afhankelijk van dat van Pilgrim. Het dier is dermate getraumatiseerd, dat de veearts die zijn leven heeft gered, daar inmiddels spijt van heeft. Annie weigert echter het paard af te laten maken. Ze voelt dat er dan ook in Grace iets zal sterven. En dus gaat ze op zoek naar heling en genezing.Haar odyssee brengt haar bij een bijzondere man: Tom Booker, de paardenfluisteraar. Hij is een man als uit een sprookje. Zijn stem kalmeert wilde paarden, zijn aanraking brengt rusteloze zielen tot kalmte. Omdat mannen als hij zachte woorden fluisteren in de nerveuze oren van een paard, noemde men hen vroeger paardenfluisteraars. Tom Booker, die ook over deze gave beschikt, zal nu zijn grootste uitdaging aangaan. In de weken die volgen zullen de levens van alle betrokkenen voor altijd veranderen: dat vanGrace en Annie, dat van Pilgrim, het paard - maar ook dat van Tom Booker. De paardenfluisteraar is een buitengewone vertelling over loutering en genezing - een bijzondere, emotionele reis die onze verbondenheid met de ongetemde natuur blootlegt. Maar bovenal is dit een schitterend en indringend verhaal over liefde, een roman die ontroert en kracht geeft en die onvergetelijk is.Het boek De paardenfluisteraar is verfilmd als The Horse Whisperer met in de hoofdrollen Robert Redford en Kristin Scott Thomans. De (video)film is, evenals het boek - waarvan wereldwijd vele miljoenen exemplaren werden verkocht - bijzonder succesvol.

...iet van haar dochter. Ooit heeft ze gehoord van de 'paardenfluisteraar' ... The Horse Whisperer - Kijk nu online bij Pathé Thuis ... . Ze besluit om hem op te sporen. Als ze hem hebben gevonden, ondervinden ze dat zijn gave niet alleen dieren helpt, maar ook een positieve invloed heeft op mensen. De literaire hype rond 'De Paardenfluisteraar' werd nog eens extra gevoed door de omstandigheden waaronder dit spraakmakende debuut tot stand kwam: Nicholas Evans verdiende aanvankelijk zijn brood ... Steeds de aanwijzingen volgend van Baalbergen, de 'paardenfluistera ... The Horse Whisperer - Pathé Thuis ... ... Steeds de aanwijzingen volgend van Baalbergen, de 'paardenfluisteraar'. Maar met fluisteren heeft dat niks te maken, want paarden, benadrukt Baalbergen keer op keer, verstaan vooral lichaamstaal. Wanneer Baalbergen zijn lichaams-paardentaal aan ons laat zien, aan het eind van de eerste cursusdag bij een manege in Arnhem, lijkt hij haast niets te doen. De Paardenfluisteraar book. Read 1,882 reviews from the world's largest community for readers. Een meisje dat in de sneeuw op haar paard rijdt wordt aang... Van "De Paardenfluisteraar" was ik gecharmeerd omdat die man een held moderne stijl is, geen uitgesproken macho-figuur, wel mannelijk, maar zacht en bescheiden." Robert Redford heeft een huzarenstukje uitgehaald met de verfilming van de bestseller 'The Horse Whisperer'. Titel : De Paardenfluisteraar Auteur : Nicholas Evans Uitgever : De Boekerij Jaar van uitgave: 1995 Opdrachten 1. Auteur en genre Ik heb nog nooit eerder een boek van Nicholas Evans gelezen, maar ik heb wel gehoord dat hij eerder het boek `de wolfenlus' heeft geschreven. De paardenfluisteraar... 0 reacties. Maak kennis met Mieke Zomer. Mieke heeft een wel heel bijzondere gave. Zij kan namelijk communiceren met dieren. Dus is uw parkiet de laatste tijd ook zo chagrijnig of schijt uw hond tegen uw zin in de kattenbak? Mieke weet raad. We hadden al de paardenfluisteraar en de babyfluisteraar. Nu is er ook De klantenfluisteraar. Dat is de titel van het nieuwe boek van managementcoach Jan van Setten. Aan de hand van allerlei hilarische cases beschrijft Van Setten hoe vaak verkopers de plank misslaan. En hoe je dan wél met je klanten zou moeten omgaan....