mulders-gm.nl

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening

PUBLICATIE DATUM februari 2015
BESTANDSGROOTTE 6,3
ISBN 9789046904596
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Judith ter Horst
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Rapporteren in de hulp- en dienstverlening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Judith ter Horst. Lezen Rapporteren in de hulp- en dienstverlening online is nu zo eenvoudig!

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening 4e druk is een boek van Judith ter Horst uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904596 Hulp- en dienstverleners moeten regelmatig rapporteren. Overdrachtsrapportages, voortgangsrapportages en adviesrapportages horen voor de meeste sociaal werkers bij hun dagelijks werk. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat zij hun werk moeten verantwoorden aan subsidiegevers. Een goed rapport is dan ook het visitekaartje van de schrijver, van de organisatie die hij vertegenwoordigt en van de beroepsgroep hulp- en dienstverleners als geheel. iRapporteren in de hulp- en dienstverlening/i is een praktisch boek dat gezien kan worden als een aanvulling op het vak methodiek. In dit boek staat schrijven centraal. Schrijven over de cliënt, schrijven in het belang van de cliënt en vooral: zuiver, zorgvuldig en helder formuleren. Het geeft heldere richtlijnen voor het uit elkaar houden van feiten, interpretaties en meningen. Aan de hand van realistische casussen uit de beroepspraktijk, gekoppeld aan opdrachten, concrete schrijfadviezen en praktische tips, biedt dit boek werkbare handvatten voor schrijven in het sociaal agogisch werk. Het boek is daarmee een uitstekende voorbereiding op de schrijftaak waar hulp- en dienstverleners mee te maken krijgen. Wat is gewijzigd? In deze vierde druk zijn er dwarsverbanden gelegd met het cyclisch werkproces: hoe rapporteer je in elk stadium van hulpverlening? Er is dieper ingegaan op hoe je waarnemingen, observaties, analyses en interpretaties aan het papier toevertrouwt. De cases zijn geactualiseerd en is er meer aandacht voor de argumentatiekracht van de hulpverlener. Het hoofdstuk over de juridische aspecten van rapporteren is naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen geactualiseerd en aangevuld. Doelgroep iRapporteren in de hulp- en dienstverlening/i is geschreven voor hbo-studenten social work en (sociaal-) juridische dienstverlening. Het is ook heel bruikbaar voor ervaren professionals in het sociaal werk. Auteursinformatie Judith ter Horst verzorgt trainingen 'schrijven voor en over de cliënt voor professionals in de sector Sociaal Werk. Daarnaast werkte zij ruim 15 jaar in het hbo aan opleidingen Sociaal Werk en Communicatie.

...en, interpretaties en meningen. Samenvatting Rapporteren in de hulp- en dienstverlening ... Rapporteren in de hulp- en dienstverlening - Judith ter ... ... . Universiteit / hogeschool. Hogeschool van Amsterdam. Vak. Rapportage (2100RAPP11) Titel van het boek Rapporteren in de Hulp- en Dienstverlening; Auteur. Judith ter Horst. Geüpload door. Karin Veen. Academisch jaar. 2013/2014 Bestel 'Rapporteren in de hulp- en dienstverlening' vanaf € 23.50 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Rapporteren in de hulp- en dienstverlening, geschreven door Judith ter Horst. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het b ... Rapporteren in de hulp- en dienstverlening ... . De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over rapportage, rapporteren, Rapporteren, Rapportage, hva, mwd, rapporteren in de hulp- en dienstverlening & Samenvatting Rapportage. Rapporteren in de hulp- en dienstverlening. H. Wat is rapportage? Interne rapportage: Wordt alleen gebruikt binnen de instelling waar je werkt. Bijv. gespreksverslagen, voortgangs,- toesings- of overdrachtsrapportages. Dit doe je bv als ...