mulders-gm.nl

Moby Dick

PUBLICATIE DATUM juni 2015
BESTANDSGROOTTE 6,6
ISBN 9789049901738
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Herman Melville
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Moby Dick in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Melville. Lezen Moby Dick online is nu zo eenvoudig!

In een van de onbetwiste hoogtepunten uit de wereldliteratuur voert de bezeten kapitein Achab een mythische strijd met Moby Dick, een witte walvis. Vanwege dat beest is hij ooit zijn been verloren en nu is de kapitein uit op wraak. Achab offert willens en wetens het welzijn van zijn schip en bemanning op aan zijn persoonlijke haat tegen Moby Dick, die voor hem het kwaad, de erfzonde en het demonische vertegenwoordigt. Hij is vastbesloten het beest te vinden en hij laat zich door niets of niemand tegenhouden om dat doel te behalen. De Amerikaanse Herman Melville (1819-1891) schreef in 1851 MOBY DICK, naar een ongewoon grote en agressieve witte potvis die zoveel rampen zou hebben veroorzaakt voor de walvisvaarders dat het was uitgegroeid tot een mythe. De roman werd in die tijd niet goed ontvangen. Het verkreeg pas na zijn dood bekendheid en is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste meesterwerken uit de Amerikaanse literatuur.

...ere confrontatie met het dier zijn been heeft verloren ... Led zeppelin moby dick full - YouTube ... .Deze potvis zou zoveel rampen hebben veroorzaakt voor de walvisvaarders dat het dier uitgroeide tot een mythe. Duikcentrum Moby Dick / - beoordelingen op . Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies » ... Moby-Dick; or, The Whale is an 1851 novel by American writer Herman Melville.The book is the sailor Ishmael's narrative of the obs ... bol.com | LJ Veen Klassiek - Moby Dick, Herman Melville ... ... .The book is the sailor Ishmael's narrative of the obsessive quest of Ahab, captain of the whaling ship Pequod, for revenge on Moby Dick, the giant white sperm whale that on the ship's previous voyage bit off Ahab's leg at the knee. A contribution to the literature of the American Renaissance, the work's genre ... Moby Dick is een speelfilm uit 1956 van regisseur John Huston. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Herman Melville uit 1851. Huston trok zo'n drie jaar rond in Hollywood met dit filmproject alvorens Warner Brothers besloot ...