mulders-gm.nl

Van Kant tot Kuitert

PUBLICATIE DATUM 2006-07-04
BESTANDSGROOTTE 6,99
ISBN 9789043511162
TAAL NEDERLAND
AUTEUR A. van de Beek
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Van Kant tot Kuitert in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. van de Beek. Lezen Van Kant tot Kuitert online is nu zo eenvoudig!

Dit boek biedt een kennismaking met spraakmakende christelijke theologen uit de laatste twee eeuwen. Het is bestemd voor lezers die ge eresseerd zijn in theologie en een 'who is who' van theologen zoeken. Uitgangspunt bij de keuze van de theologen is de mate waarin zij theologische discussies hebben be loed waardoor men in het theologisch debat de kans loopt hun naam tegen te komen. Het boek nodigt uit om zelf mee te denken over de vragen die spelen in de hedendaagse theologie. Behandeld worden Schleiermacher, Kuyper, Barth, Tillich, Bonhoeffer, Pannenberg, Schillebeeckx en 40 anderen.Prof.dr. A. van de Beek is hoogleraar aan de VU te Amsterdam Hij schreef o.a. Waarom? Over lijden, schuld en God (1984) enjezus Kurios. De Christologie als hart van de theologie (1998). In 2005 verscheen Toeval of schepping? Scheppingstheologie in de context van het moderne denken.

... 17,5 EUR Van Mulisch tot Kuitert. Harry Mulisch, Isabel Allende, A ... Van Kant tot Kuitert en verder: De belangrijkste theologen ... ... .C. Baantjer, Youp van 't Hek en H.M. Kuitert zijn vijf van de vijftien auteurs die zijn genomineerd voor de dertiende editie van de Trouw ... Later als studentenpastor van de Universiteit van Amsterdam van 1955 tot 1965 brak hij een lans voor samengaan, mede om jongeren niet van het geloof te vervreemden door de vaak onnavolgbare strijd over de uitleg van de heilige schriften. Uiteindelijk neemt Kuitert zelf afscheid van de kerk met zijn boe ... Van Kant tot Kuitert. De belangrijkste theologen uit de ... ... . Uiteindelijk neemt Kuitert zelf afscheid van de kerk met zijn boek Kerk als constructiefout uit 2014. In memoriam voor de vorige week overleden theoloog Harry Kuitert, door Peter Nissen. Een van de eerste boeken die ik las toen ik, deze maand precies veertig jaar geleden, begon met de theologiestudie aan de Nijmeegse universiteit, was Zonder geloof vaart niemand wel.Een plaatsbepaling van christendom en kerk van de op 8 september overleden Harry Kuitert. Kuitert vindt dat het christendom af moet van zijn fixatie op Jezus Christus, welke vorm die fixatie ook aanneemt: van de zwaar theologische bij Karl Barth tot de zoetsappige I love Jesus-stickers....