mulders-gm.nl

Een groene bloem 1 - Schijnbewegingen

PUBLICATIE DATUM mei 2019
BESTANDSGROOTTE 5,89
ISBN 9789024581306
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Floortje Zwigtman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een groene bloem 1 - Schijnbewegingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Floortje Zwigtman. Lezen Een groene bloem 1 - Schijnbewegingen online is nu zo eenvoudig!

Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijke Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman. Over een jonge homoseksueel die leeft in een wereld van armoede en homofoben. Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijk geschreven Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman, is nu weer als los boek verkrijgbaar. Dit verhaal, dat kan worden gerekend tot een van de beste Nederlandse YA-boeken, gaat over een jonge homoseksueel die leeft in een wereld van armoede en homofoben. Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog... 'Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. (...) Ze vertelt het hele verhaal. Dat leidt tot werkelijk indringende adolescentenliteratuur.' Trouw Floortje Zwigtman maakte meteen naam als YA-auteur met met haar Groene Bloem-trilogie, waarin ook Tegenspel en Spiegeljongen verschenen. Deze serie is bekroond met o.a. de Gouden Uil en de Gouden Zoen.

... De trilogie omvat de boeken Schijnbewegingen (2001), Tegenspel (2005) en Spiegeljongen (2010) ... Schijnbewegingen van Floortje Zwigtman | Boek en recensies ... ... . De boeken vertellen het verhaal van Adrian Mayfield, een 16-jarige jongen in het Londen aan het eind van de negentiende eeuw. In Een groene bloem neemt Floortje Zwigtman je mee naar het opwindende en rebelse Londen van de negentiende eeuw. In deze uitgave zijn haar magistrale romans Schijnbewegingen (bekroond met de Gouden Zoen en de Gouden Uil), Tegenspel en Spiegeljongen gebundeld. Een groene bloem 1 - Schijnbewegingen. Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijke ... Schijnbewegingen van Floortje Zwigtman | Boek en recensies ... ... . Een groene bloem 1 - Schijnbewegingen. Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijke Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman. Over een jonge... Aan alle dromen blijkt een prijskaartje te hangen en soms is de prijs wel erg hoog. 'Schijnbewegingen' is het eerste deel van de Groene Bloem trilogie. Lezers en de pers. O…hell, wat een prachtboek. Lemniscaatkrant Schijnbewegingen is een meesterwerk van internationale allure. De Volkskrant Een vrouwelijke Charles Dickens. Schijnbewegingen, het eerste deel van de meesterlijk geschreven Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman, is nu weer als los boek v...