mulders-gm.nl

Theo van Wijngaarden

PUBLICATIE DATUM juli 2013
BESTANDSGROOTTE 10,45
ISBN 9789073930346
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Ad van Gaalen
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Theo van Wijngaarden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad van Gaalen. Lezen Theo van Wijngaarden online is nu zo eenvoudig!

Theo van Wijngaarden, kunstschilder, restaurator en vervalser. Van Wijngaarden had de laatste jaren van zijn loopbaan een atelier in Voorburg. Als goed maar onopvallend schilder en restaurator, trekt hij in 1922 alle aandacht van de Nederlandse kunstwereld als er een juridische procedure tegen hem wordt aangespannen wegens (vermeende) taxatiefraude.Enkele jaren later is hij betrokken bij een grote zaak die bekend is als de ‘Frans Hals affaire’.Kunsthandelaar Hendrik Muller beschuldigde een verkoper van het aanbieden van een vervalste Frans Hals. Het betrof het schilderij ‘De vergenoegde pijproker’ dat hier op de tentoonstelling is te zien. Later ontstond er ook rumoer over het schilderij’De lachende cavalier’. Beide schilderijen bleken afkomstig uit het atelier van Van Wijngaarden.'Theo van Wijngaarden, schilder en vervalser'. Dit boek vertelt zijn levensverhaal en is voorzien van een uitgebreid overzicht van zijn werk. Het boek is geschreven door Ad van Galen en wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Lakerveld.

... Wijngaarden kunt u meer informatie vinden op Telefoonboek ... Theo Wijngaard Profielen | Facebook ... .nl. theo van wijngaarden, werk. werk. Theo van Wijngaarden. schilder en vervalser. Auteur(s) Ad van Gaalen. NUR code(s) 641 Biografieen van kunstenaars Imprint(s) Seapress Uitgever(s) Uitgeverij Lakerveld B.V. Taal Nederlands Vers. datum 09/07/2013 NSTC 9789073930346. dit werk ... Theo van Wijngaarden (1874-1952) Figuratieve compositie - olieverf op paneel - gesigneerd Niet gedateerd Beeldformaat: 30 x 20 cm Afm totaal: 43 x 33 cm Met originele lijst, de lijst heeft wat beschadigingen Het werk verkeerd gezien de leeftijd in goede staat, gebruikelijke slijtage. Als restaurateur specialiseerde hij Janneke (Jip, Yannek ... Wijngaarden wint Theo van Zessen Bokaal | Alblasserwaard ... . Als restaurateur specialiseerde hij Janneke (Jip, Yanneke) Wijngaarden (Amsterdam, 5 juli 1964) is een Nederlands actrice en kunstschilder.. Biografie. Wijngaarden groeide op in Ermelo.Haar vader, de chirurg Jan Wijngaarden (overleden in 1999) adviseerde haar in 1984 auditie te doen voor de toneelbewerking van Het dagboek van Anne Frank, geregisseerd door Jeroen Krabbé.Ze kreeg de rol en Anne Frank was haar grote doorbraak....