mulders-gm.nl

Depressie

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 8,94
ISBN 9789072248596
TAAL NEDERLAND
AUTEUR E.H. Coene
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Depressie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E.H. Coene. Lezen Depressie online is nu zo eenvoudig!

Depressie 1e druk is een boek van E.H. Coene uitgegeven bij Stichting September. ISBN 9789072248596 Wat is er precies met me aan de hand?... Wat kan ik zelf aan mijn depressie doen?... Kan ik hier hulp bij krijgen?... Wat is psychotherapie precies?... Hoe zit het met medicijnen tegen depressie?... Wat kan mijn partner voor me doen?... Wat kan ik mijn kinderen over depressie vertellen?... Wat kan ik doen om te voorkomen dat de depressie terugkomt? Dit zelfzorgboek Depressie is geschreven voor mensen met depressie en hun naasten. Zij zullen in dit boek duidelijke antwoorden vinden op deze en nog veel meer vragen. Het geeft informatie over depressie zelf, maar ook over de gevolgen van depressie in uw leven. En: het boek beschrijft wat u zelf kunt doen om de kans op depressie zo klein mogelijk te maken.

...gedurende ten minste twee weken aanwezig zijn geweest ... Wat is een depressie? - Hersenstichting ... . Een depressie is goed te behandelen, mits de depressie symptomen in een vroeg stadium worden ontdekt. In sommige gevallen gaat een depressie vanzelf over, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Als een depressie niet behandeld wordt loop je het risico om een ernstige depressie te krijgen. Er zijn ook symptomen die op depressie lijken maar een andere oorzaak hebben. Dat zijn bijvoorbeeld klachten die samenhangen met ... Depressie | Thuisarts ... . Dat zijn bijvoorbeeld klachten die samenhangen met stress (spanning, overspanning, burnout). Het kunnen ook aanpassingsproblemen zijn naar aanleiding van een stressvolle gebeurtenis. Een depressie kan veel langer duren, maar bij zo'n 60 procent van de mensen verdwijnt deze binnen een half jaar. Vaak keren depressies terug. Het is lastig om zelf de diagnose depressie te stellen. De een heeft milde klachten, maar kijkt daar zo somber tegenaan dat hij toch denkt een depressie te hebben. Een depressie kan veel oorzaken hebben, maar kan ook 'zomaar' voorkomen. Juist omdat er vaak geen duidelijke reden of aanleiding is kan het extra frustrerend zijn als je in een depressie zit. Een depressie kun je meestal niet makkelijk aan de buitenkant van iemand zien. Daarom kan je je met een depressie vaak zo onbegrepen en alleen voelen. Bijzondere vormen van depressie zijn: Winterdepressie: u wordt in de herfst of winter depressief en in de lente verdwijnen de klachten weer.Dit gebeurt minstens 2 jaar achter elkaar. Postpartum depressie (postnatale depressie): een depressie na een bevalling.; Dysthymie: een lichte depressie die meer dan 2 jaar duurt.; Een depressie bij een bipolaire stoornis. Als men zich na een langere periode niet over gevoelens van ernstige somberheid kan zetten, is er sprake van een depressie. Met deze meest voorkomende psychiatrische ziekte wordt bijna een op de vijf mensen geconfronteerd. Zowel jong als oud, want de aandoening is van alle leeftijden. Een depressie kan kort duren - een paar weken - maar ook maanden of zelfs jaren. We spreken van een chronische depressie als de duur minstens twee jaar is. Soorten depressie. Er zijn verschillende soorten depressies. Een gewone depressie wordt ook wel een unipolaire depressie genoemd. Een depressie is anders. Alleen de negatieve gevoelens zijn dan nog aanwezig. De somberheid die je voelt is...