mulders-gm.nl

Het boek Genesis

PUBLICATIE DATUM mei 2007
BESTANDSGROOTTE 8,65
ISBN 9789046700266
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Huub Oosterhuis
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het boek Genesis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Huub Oosterhuis. Lezen Het boek Genesis online is nu zo eenvoudig!

In den beginne (Genesis) is een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Het verhaalt de schepping van aarde en mensheid. Deze eigentijdse vertaling van Huub Oosterhuis en Alex van Heusden volgt zo adequaat mogelijk de Hebreeuwse grond-tekst. Het resultaat is een uiterst leesbare tekst.In den beginne is het eerste deel van de reeks ' De vijf boeken van Mozes', de Thora - de eerste afdeling van de joodse Schrift.Huub Oosterhuis (1933) is dichter en theoloog, Alex van Heusden (1956) is Bijbelwetenschapper. Beiden werken voor Stichting Leerhuis & Liturgie in Amsterdam.

...ebreeuwse aanduiding בראשית, Beresjiet betekent "in het begin" en volgt de traditie om de boeken aan te duiden met het eerste woord ervan; in het Nederlands begint het boek met de zin: "In het begin schiep God de hemel en de aarde" ... Genesis - Statenvertaling ... .. Genesis vormt het eerste deel van een nog grotere ... Het grootste licht, de zon, beheerste de dag en het kleinere, de maan, beheerste de nacht. Tegelijkertijd maakte God de sterren. 17 Hij plaatste de lichten aan de hemel om de aarde te verlichten, 18 dag en nacht aan te geven en het donker van het licht te scheiden. God zag dat het goed was. 19 Het werd avond en het werd weer morgen: de vierde dag. Het bijbelboek ... Het boek Genesis - GotQuestions.org/Nederlands ... . 17 Hij plaatste de lichten aan de hemel om de aarde te verlichten, 18 dag en nacht aan te geven en het donker van het licht te scheiden. God zag dat het goed was. 19 Het werd avond en het werd weer morgen: de vierde dag. Het bijbelboek GENESIS vertelt de oorsprong, het begin, van de aarde, van de mensheid en van het volk Israël. Lees meer Het boek begint met het ontstaan van de aarde en vertelt de geschiedenis van de eerste mensen, een periode van duizenden jaren. Hoofdpunten uit het boek Genesis — II VANAF de schepping van de eerste man, Adam, tot de dood van Jakobs zoon J...