mulders-gm.nl

Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn

PUBLICATIE DATUM juli 2006
BESTANDSGROOTTE 4,26
ISBN 9789066657496
TAAL NEDERLAND
AUTEUR F. Migchelbrink
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. Migchelbrink. Lezen Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn online is nu zo eenvoudig!

Een praktijk georiënteerd boek over bruikbare en praktijkgerichte onderzoeksmethoden en -technieken in welzijnszorg en gezondheidszorg was lang niet voorhanden. De noodzaak ervan lijdt echter geen twijfel. Dit boek is een geheel herziene versie van het eerder verschenen Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn. Beroepsbeoefenaren in welzijn en gezondheidszorg komen niet alleen steeds meer in aanraking met onderzoek, zij verrichten steeds vaker zelf onderzoek in hun beroepspraktijk. In het hoger beroepsonderwijs is praktijkgericht onderzoek dan ook meestal onderdeel van de reguliere onderwijsprogramma's. Op gestructureerde wijze worden in dit boek bruikbare en praktijkgerichte onderzoeksmethoden en -technieken beschreven. Dit boek is uitermate geschikt voor studenten in zorg en welzijn, hun begeleiders en beroepsbeoefenaars. Door de heldere opbouw kan het boek ook gehanteerd worden als naslagwerk voor mensen die praktijkgericht onderzoek doen, of ermee in aanraking komen. Deel 1: Concepten en oriëntaties In dit deel komen conceptuele begrippen en opvattingen met betrekking tot praktijkgericht onderzoek aan de orde. Een plaatsbepaling van praktijkgericht onderzoek Deel 2: Basisactiviteiten Dit deel gaat over de activiteiten die verricht moeten worden in een onderzoeksproject. Deel 3: Typen praktijkgericht onderzoek In dit deel komen gedachtegangen, ideeën en richtlijnen voor het opzetten en uitvoeren van verschillende vormen van praktijkgericht onderzoek aan de orde. Deel 4: Data-verzamelingstechnieken en -analyse Dit deel bevat een instructieve en praktische beschrijving van de verschillende data-verzamelingstechnieken die in PO worden gebruikt. Deel 5: Toepassingen In dit laatste deel komen zaken als kwaliteitszorg, vraaggericht werken, innovatie, cliëntentevredenheid en monitoring aan de orde.

...grijk kenmerk van praktijkgericht onderzoek is dat de verschillende fasen in het onderzoeksproces zo veel mogelijk samen met de beroepspraktijk worden ... Studystore | Handboek praktijkgericht onderzoek ... ... ... Vind alle studiedocumenten for Praktijkonderzoek in Zorg en Welzijn van Cyrilla van der Donk; Bas van Lanen. Aanmelden Registreren; Praktijkonderzoek in Zorg en Welzijn. Cyrilla van der Donk; ... Praktijkgericht onderzoek in Zorg en Welzijn h1-4. 1 Pagina's: 19 Jaar: 2017/2018. 19. 2017/2018 1; Psychologische stromingen[ 1475] Nieuw. 0 Pagina's ... Op deze pagina vind je samenvattingen voor he ... bol.com | Praktijkonderzoek in zorg en welzijn ... ... . 1 Pagina's: 19 Jaar: 2017/2018. 19. 2017/2018 1; Psychologische stromingen[ 1475] Nieuw. 0 Pagina's ... Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Praktijkonderzoek in zorg en welzijn, geschreven door Cyrilla van der Donk & Bas van Lanen. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Praktijkonderzoek, PON, onderzoek, praktijkonderzoek, pedagogiek, praktijk, en & dienstverlening. Inloggen Vul hieronder het laatste woord van pagina 71 van het Handboek praktijkgericht onderzoek, zorg, welzijn, wonen en werken in: Het oudste en best verkochte boek over praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn verandert... Het bestaande boek wordt geheel herzien. Het wordt een compleet en actueel handboek voor het doen van praktijkgericht onderzoek.Het goede van de eerdere uitgaven (16 drukken) blijft:- Goed en gemakkelijk leesbaar- Herkenbare voorbeelden uit de beroepspraktijk van zorg en welzijn, en nu ook wonen en ... Praktijkgericht onderzoek heeft vaste voet gekregen in zorg en welzijn. Beroepsbeoefenaren in welzijnszorg en gezondheidszorg verrichten steeds vaker zelf onderzoek in hun beroepspraktijk. Praktijkgericht onderzoek is onderzoek waarin vragen en problemen uit de beroepspraktijk centraal staan. Het belangrijkste doel is het ontwikkelen van nieuwe kennis voor en over de beroepspraktijk… Bestel 'Praktijkonderzoek in zorg en welzijn' vanaf € 33.50 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Praktijkgericht onderzoek heeft vaste voet gekregen in zorg en welzijn. Beroepsbeoefenaren in welzijnszorg en gezondheidszorg verrichten steeds vaker zelf onderzoek in hun beroepspraktijk. In het hoger beroepsonderwijs is praktijkgericht onderzoek dan ook meestal onderdeel van de...