mulders-gm.nl

De historicus

PUBLICATIE DATUM 2009-10-01
BESTANDSGROOTTE 6,9
ISBN 9789045801216
TAAL NEDERLAND
AUTEUR E. Kostova
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De historicus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Kostova. Lezen De historicus online is nu zo eenvoudig!

De historicus begint wanneer een meisje van zestien op een avond, thuis in Amsterdam, niet alleen een vreemd boek vindt in de bibliotheek van haar vader, maar ook enkele verontrustende brieven. Op zoek naar het waarom van deze brieven stapt ze een wereld vol intriges binnen en maakt kennis met vier historici die hun reputatie, hun geestelijke gezondheid en hun leven op het spel zetten om een middeleeuws geheim te ontcijferen dat tot op de dag van vandaag een bedreiging vormt. Voor het eerst sinds Donna Tartts De verborgen geschiedenis is er weer een boek dat even vakkundig de kloof tussen literair en commercieel weet te overbruggen.Wat dit boek zo bijzonder maakt is de passie die de schrijfster voor haar onderwerp voelt en die zo duidelijk van de pagina's afspat. De wonderschone beschrijvingen van Istanboel en de Balkan - het platteland, maar ook Sofia en Boedapest - en haar enorme kennis van middeleeuwse kloosterordes, de Byzantijnse geschiedenis en de wereld van historici en bibliotheken, maken De historicus tot een onvergetelijke leeservaring. De historicus vermengt, net als de grootste bestsellers van de afgelopen jaren, feit en fictie, geschiedenis en fantasie tot een intrigerende pageturner.

...vindt in de bibliotheek van haar vader, maar ook enkele verontrustende brieven ... De taak van de historicus | De Volkskrant ... . Op zoek naar het waarom van deze brieven stapt ze een wereld vol intriges binnen en maakt kennis met vier historici die hun reputatie, hun geestelijke gezondheid en hun leven op het spel ... Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden hier het laatste nieuws, toegang tot een grote collectie online onderzoeksmateriaal en publicaties, en discussie over het vakgebied. De meeste Historici hebben zich gespecialiseerd in een bepaald deelgebied, z ... Historici.nl ... . De meeste Historici hebben zich gespecialiseerd in een bepaald deelgebied, zoals godsdienst, economie of kunst, of in een bepaalde periode, zoals de klassieke oudheid of de middeleeuwen. Een Historicus kan door middel van onderzoek een beeld schetsen van hoe samenlevingen vroeger waren georganiseerd, welke gebeurtenissen plaatsvonden en met welke oorzaken en gevolgen. 'De pogingen', schrijft hij, 'die de afgelopen decennia zijn ondernomen een historische 'diagnose' te geven van wat zo verschrikkelijk verkeerd ging, hebben de pijn niet werkelijk verlicht - en de productie van 'betekenisverlenende' geschiedenissen steekt schril af bij de behoefte de pijn op zijn minst te kunnen duiden', en hij acht het bijna een raadsel 'dat historici er weinig voor blijken ... De historicus was nog maar pas tv-presentator geworden, bij het geschiedenisprogramma 'Andere Tijden', toen hij in de supermarkt zijn promotor van de universiteit tegenkwam. Deze lijst van geschiedkundigen bevat een aantal belangrijke en meer bekende historici. Ze staan ingedeeld naar de periode waarin ze leefden of leven. Oudheid. Geordend op tijd. Herodotus (485- ca. 420 v.Chr.), Halicanassisch historicus; Ctesias (5e eeuw v.Chr.) Thucydides (ca ... De Franse historicus Fernand Braudel, schrijver van het drieluik Civilization and Capitalism en geestelijk vader van het idee van de longue durée was de eerste rector van mijn universiteit. En het historische tijdschrift Les annales, de naamgever van de historische beweging die later de Annales-school werd genoemd, ... Academische historici hebben nog wel eens de neiging kwesties kapot te deconstrueren en alleen uitspraken te doen over hun eigen onmiddellijke onderwerp, dat ze tot drie cijfers achter de komma ... Historicus Een historicus of geschiedkundige is iemand die historisch onderzoek verricht en soms aan de hand hiervan een artikel of boek schrijft. Er zijn historici die bewust subje...