mulders-gm.nl

De boekensmokkelaars

PUBLICATIE DATUM september 2017
BESTANDSGROOTTE 3,45
ISBN 9789045321004
TAAL NEDERLAND
AUTEUR David E. Fishman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De boekensmokkelaars in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David E. Fishman. Lezen De boekensmokkelaars online is nu zo eenvoudig!

De boekensmokkelaars is het ongeloofl ijke verhaal van inwoners van het Wilno getto in Litouwen die duizenden zeldzame boeken en manuscripten hebben gered - eerst van nazi's en later van de Sovjets - door ze te verstoppen op hun lichamen, te begraven in bunkers en mee tesmokkelen over landsgrenzen. Het is een verhaal van heldhaftigheid en verzet, van vriendschap en romantiek, en een ononderbroken toewijding: zij waren bereid om te sterven voor literatuur en kunst. Het verhaal is gebaseerd op joodse, Duitse en Russische documenten, waaronder dagboeken, brieven, memoiresen interviews met verschillende smokkelaars. De boekensmokkelaars laat de gewaagde daden zien van een groep dichters, geleerden en verzetsstrijders die smokkelaars werden in Vilnius, het 'Jerusalem van het Oosten'.

...In De boekensmokkelaars staat een persoonlijk verhaal centraal: een verhaal over mensen ... De boekensmokkelaars door David E. Fishman (gebonden ... ... . Sta me toe dat ik één persoonlijk verhaal vertel. Een paar jaar geleden gaf ik een lezing over het getto in Vil-nius en noemde ik de moed van de 'papierbrigade' in het voorbijgaan. Na afloop van het programma kwam een oudere man met een rollator naar me De Boekensmokkelaars. Dichters, verzetstrijders en de race om joodse schatten te redden van de nazi's book. Read 65 reviews from the world's largest comm... Titel: De boekensmokkelaars ISBN13: ... De boekensmokkelaars, David E. Fishman | 9789045321004 ... ... . Read 65 reviews from the world's largest comm... Titel: De boekensmokkelaars ISBN13: 9789045321004 Schrijver: Fishman, D.E. Aantal pagina's: 590 Uitgever: BBNC Uitgevers Plaats van uitgifte: Amersfoort 6 aanbiedingen in mei -Koop of Verkoop fishman op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig fishman de boekensmokkelaars. Volgeboekt! Een zomerse duik in de aanbiedingsfolders. De geruchten dat ik volcontinu met mijn neus in de boeken zit, zijn even vuig als vals. De boekensmokkelaars - David E. Fishman - Voordelen van bookspot dé online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23.00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20 De leukste hobby en creatieve cadeauboeken, Voor Dummies, prentenboeken en literaire pockets (Colibri's)....