mulders-gm.nl

Vrouwen achter tralies

PUBLICATIE DATUM juni 2014
BESTANDSGROOTTE 3,74
ISBN 9789035142206
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Hugo Arlman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Vrouwen achter tralies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hugo Arlman. Lezen Vrouwen achter tralies online is nu zo eenvoudig!

Er zitten ruim zevenhonderd vrouwen in Nederlandse gevangenissen (tegenover twaalfduizend mannen). Sommigen zijn tot meer dan tien jaar gevangenisstraf veroordeeld, anderen zitten voor de zoveelste keer opgesloten. Wat zijn dat voor vrouwen? Wat voor misdrijven plegen vrouwen eigenlijk? Wat zijn hun achtergronden? Zitten ze in het criminele circuit of zijn het gelegenheidsmisdadigers? Wie zorgt er voor hun kinderen? Hoe gaan de veroordeelde vrouwen met elkaar om? Wat doen gevangenissen om de vrouwen weer op het rechte pad te krijgen? Werkt dat ook?Maar ook: waarom word je penitentiair inrichtingswerker? Hoe ga je als mannelijke piwer met die vrouwen om? Waarin verschillen vrouwen in de gevangenis van mannen?Vrouwen achter tralies is een aangrijpend, ontroerend en soms ook heel geestig portret van een wereld van verslaafde dievegges, Caraïbische drugskoeriersters, chauffeuses bij overvallen en inbraken, coketransporteurs en een enkele moordenares in familiekring. Maar ook medewerkers in de gevangenissen komen uitgebreid aan het woord.Hugo Arlman is freelancejournalist en voormalig redacteur van Vrij Nederland. Hij schrijft onder meer voor De Nieuwe Reporter over media en voor het Nederlands Juristenblad over recht en media. Eerder schreef hij De val van de Rode Burcht en Van de prins geen kwaad (met Gerard Mulder) en 20 x logeren & fietsen rond de Mont Ventoux (met Tjakko Knoop Pathuis).John Peters is strafrechtadvocaat in Amersfoort en voormalig verslaggever voor Brandpunt en Netwerk. Hij maakte in 2011 met Willem Anker de zesdelige documentaireserie Langgestraft.Vrouwen achter tralies is ook een driedelige documentaire over vrouwengevangenissen in Nederland, uitgezonden vanaf mei 2014 bij de ntr op Nederland 2. Drie veertig minuten durende portretten van de vrouwenafdelingen van de penitentiaire inrichtingen van Ter Peel, Zwolle en Nieuwersluis.

...Frankrijk, Nederland, Zweden, Spanje, Italië, Bulgarije en Roemenië enz ... Uitzending gemist | Vrouwen achter tralies, Vrouwen achter ... ... . , mij haast denken naar aanleiding van het sprookje van Grimm genaamd 'De vier kunstvaardige broers'. Vrouwen achter tralies. Wilfred Takken; 28 mei 2014 Leestijd 1 minuut Nederland 2, 21.15-22.00u. De vrouwengevangenis is weer in trek, met de tv-series Celblok H en Orange is the New Black , en de ... Twee verdachten van gewelddadige overval op oudere vrouw blijven langer achter tralies. Twee mannen, een van 25 jaar uit Dordrecht en een 30-jarige Rotterdamme ... Vrouwen achter tralies gemist? Start met kijken op NPO Start ... . Twee mannen, een van 25 jaar uit Dordrecht en een 30-jarige Rotterdammer, blijven langer vastzitten voor een ... Vrouwen achter tralies uitzendingen. 21:15),De Penitentiaire tijdens Inrichting op tv Nieuwersluis heeft veel vrouwelijke met gedetineerden die in voorlopige hechtenis in zitten met omdat ze kort op geleden zijn van gearresteerd. Vrouwen Achter Tralies (TV Series 2014- ) on IMDb: Movies, TV, Celebs, and more... Menu. Movies. Showtimes & Tickets Showtimes & Tickets Top Rated Movies Most Popular Movies Browse Movies by Genre Top Box Office In Theaters Coming Soon Coming Soon DVD & Blu-ray Releases Release Calendar Movie News India Movie Spotlight. Vrouwen achter tralies is ook een driedelige documentaire over vrouwengevangenissen in Nederland, uitgezonden vanaf mei 2014 bij de ntr op Nederland 2. Drie veertig minuten durende portretten van de vrouwenafdelingen van de penitentiaire inrichtingen van Ter Peel, Zwolle en Nieuwersluis....