mulders-gm.nl

All the King's Men of de ondergang van Willie Stark

PUBLICATIE DATUM maart 2018
BESTANDSGROOTTE 6,94
ISBN 9789045340210
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Robert Penn Warren
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen All the King's Men of de ondergang van Willie Stark in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Penn Warren. Lezen All the King's Men of de ondergang van Willie Stark online is nu zo eenvoudig!

In de jaren dertig wordt de slimme boerenzoon en plattelandsadvocaat Willie Stark gekozen tot gouverneur van Louisiana. Met mooie beloftes heeft hij de 'gewone man' achter zich weten te scharen. Een groep van invloedrijke zakenlieden heeft hem gesteund omdat zij hem meenden te kunnen gebruiken. Maar Stark gaat zijn eigen gang. Met zijn bodyguard, zijn onwrikbare secretaresse en de journalist Jack Burden (die het verhaal vertelt) bindt hij de strijd aan tegen de gevestigde upper class.Om zijn doel te kunnen bereiken, speelt hij alle spelletjes van corruptie en verraad mee en wordt ten slotte senator. Met hulp van de invloedrijke rechter Irwin proberen zijn vijanden Stark af te zetten. Daarom geeft hij de journalist Jack de opdracht in het verleden van Irwin te zoeken of er iets tegen de rechter te gebruiken valt. Maar deze opdracht loopt voor Jack uit op een tragedie. All the King's Men is gebaseerd op het verhaal van de 'southern-state' politicus en demagoog Huey 'Kingfish' Long, die in 1935 vermoord werd. Het boek geldt als een van de indrukwekkendste variaties op het grote thema van de verleiding van het menselijke kwaad.

...dertig wordt de slimme boerenzoon en plattelandsadvocaat Willie Stark ... All the King's Men of de ondergang van Willie Stark | De ... ... ... Buy All the King's Men of de ondergang van Willie Stark (Colibri-bibliotheek) 01 by Warren, Robert P., Baardman, Gerda, Pouwels, Kitty (ISBN: 9789045340210) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. In de jaren dertig wordt de slimme boerenzoon en plattelandsadvocaat Willie Stark gekozen tot gouverneur van Louisiana. Met mooie beloftes heeft hij de 'gewone man' achter zich weten te s ... All the king's men, of De ondergang van Willie Stark ... ... . Met mooie beloftes heeft hij de 'gewone man' achter zich weten te scharen. Een groep van invloedrijke zakenlieden heeft hem gesteund omdat zij hem meenden te kunnen gebruiken. Maar Stark gaat zijn eigen gang. Met zijn bodyguard, zijn onwrikbare secretaresse en de journalist ... Robert Penn Warren All the king's men, of De ondergang van Willie Stark. roman. Gedrukt boek . Een populistische politicus wordt in de jaren rond 1930 heen en weer geslingerd tussen goede bedoelingen en de corrupte realiteit van het Zuiden van de Verenigde Staten. Genre Politieke roman, Fictie All the King's Men of de ondergang van Willie Stark. In de jaren dertig wordt de slimme boerenzoon en plattelandsadvocaat Willie Stark gekozen tot gouverneur van Louisiana. Met mooie beloftes heeft hij de 'gewone man' achter zich weten te scharen. Een groep van invloedrijke zakenlieden heeft hem gesteund omdat zij hem meenden te kunnen gebruiken. All the King...