mulders-gm.nl

Zondagsgeld

PUBLICATIE DATUM februari 2016
BESTANDSGROOTTE 8,10
ISBN 9789046705421
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Philip Snijder
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Zondagsgeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Philip Snijder. Lezen Zondagsgeld online is nu zo eenvoudig!

Een jongen beleeft het einde van zijn kindertijd in een armoedig en vergeten stukje Amsterdam: het Bickerseiland van midden jaren zestig. Het is een besloten gemeenschap waarin de familie van de jongen alomtegenwoordig is.Zijn voorouders hebben zich hier ooit gevestigd, vervolgens hebben de generaties elkaar steeds talrijker opgevolgd en wisten zij op dezelfde vierkante kilometer steeds meer woninkjes te vullen. Dit is de enige wereld die de elfjarige hoofdpersoon van Zondagsgeld kent. Toch voelt hij zich er steeds meer buiten staan, hoezeer hij daar ook tegen vecht. Trefzeker, liefdevol en met oog voor detail tekent Philip Snijder niet alleen het leven in een arme volkswijk, maar ook het opgroeien van een intelligente jongen die van medespeler tot toeschouwer wordt.

...ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies ... Boekwinkeltjes.nl ... . Als je niet alle cookies wilt toestaan, ... Elke zondag gaat de 11-jarige hoofdpersoon zijn 'zondagsgeld' halen bij een oom en tante die hem als troetelkind hebben aangenomen. Dat is een van de vele diepgewortelde tradities van zijn grote typisch Amsterdamse arbeidersfamilie die ontelbare ooms, tantes, nichten en neven, een opa en een opoe telt. Zondagsgeld is zijn debuut in boekvorm. Een jongen beleeft het einde van zijn kindertijd in ... Boekverslag Nederlands Zondagsgeld door Philip Snijder ... ... . Zondagsgeld is zijn debuut in boekvorm. Een jongen beleeft het einde van zijn kindertijd in een armoedig en vergeten stukje Amsterdam: het Bickerseiland van voor de stadssanering van de jaren zeventig. Het is een besloten gemeenschap waarin de familie van de jongen alomtegenwoordig is. Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Zondagsgeld. Een jongen beleeft het einde van zijn kindertijd in een armoedig en vergeten stukje Amsterdam: het Bickerseiland van midden jaren zestig. Het is een besloten gemeenschap waarin de familie van de jongen alomtegenwoordig is.Zijn voorouders hebben zich hier ooit gevestigd, vervolgens hebben de generaties elkaar steeds talrijker opgevolgd en wisten zij op dezelfde vierkante kilometer ... Philip Snijder studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en debuteerde in 2007 succesvol met Zondagsgeld (16e druk in 2017; verscheen ook in Duitse vertaling), dat voortkomt uit zijn kindertijd in de verpauperde achterstandsbuurt die het Amsterdamse Bickerseiland nog was in de jaren zestig. Bestel Zondagsgeld van Philip Snijder. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Philip Snijder debuteerde in 2007 met Zondagsgeld, een autobiografische roman over zijn jeugd in een armoedige wijk bij de haven van Amsterdam.Opvallend waren de poëtische toon en de haarscherpe beschrijvingen van de dilemma's van de jonge hoofdfiguur in een omgeving die geen zwakte tolereert. 'Zondagsgeld' door Philip Snijder - Onze prijs: €12,50 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis 'Voor mijn zusje' stond er negen jaar geleden voorin Zondag...